Veliki pozdrav za sve članove foruma!

SigurMi

Član
Učlanjen(a)
3 Mar 2018
Poruka
31
Drago Čampara Nevesinje RS...
Odavno pratim ovaj forum...SVAKA ČAST-mnogim,meni nepoznatim ljudima,koji ovde na najbolji način predstavljaju sebe-pokazujući svoju stručnost ,nesebičnost i kolegijalnost.Svaka čast...
U to ime:ppozdrav:,Živeli i Zdravo bili !

Pozdrav Drago i dobro došao na poljoinfo forum.

Pa nisam baš početnik u poljoprivredi...
U nas je uobičajeno tzv."svaštarenje"..Ljudi se nikad ne orjentišu na samo jednu oblast poljoprivrede..
Ja sam jedan od takvih..Pored rascjepkanih imanja to je najveći problem naših ljudi..Čak veći,i od nedostatka, bilo kakvih državnih garancija.U nas su inače imanja takva da ne dozvoljavaju držanje više od 5-6 do maksimalno 10-ak grla krupne stoke,,,ili 100-ak ovaca...To su naše objektivne mogućnosti.
E sad...U poslednje vreme su se neke stvari pokrenule s mrtve tačke..Otkup mlijeka,dodjela državne zemlje na zakup,subvencije...TO su fino zamišljene stvari,pa ako bi se zloupotreba istih od strane pojedinaca, svela na neku razumnu mjeru,te stvari bi morale da počnu da pokazuju i neke pozitivne rezultate...Ja razmišljam o otvaranju mini farme krava kao primarno zanimanje...Maksimalno 20-ak grla...Pored zemlje,to bi trebala biti osnova poljoprivrednog gazdinstva...gledao bih da to bude što savremenije,sa što manjim potrebama, i za radnom snagom,i prilično nezavisno što se tiče ishrane...Bez neke količine zemlje u zakupu je to praktično nemoguće,pa je u tome ključ,budućeg razvoja situacije..

Nazad
Vrh