Udruzenje odgajivaca kunica

Legolas13

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Jun 2009
Poruka
6
Drustvo, imam predlog ukoliko ste za, da razmislimo o pokusaju da ovu pricu oko uzgoja kunica stavimo na neki visi nivo. Dakle, predlog sa moje strane stavljam na diskusiju da osnujemo udruzenje uz pomoc kojeg bi zajdenicki jedni druge pomagali, a samim tim zajednicki nastupili i na eventualnom trzistu.
Bio bih vam zahvalan da razmotrite moj predlog i eventualno se o njemu izjasnite.

Unapred hvala !

Pa samo jos da si se predstavio i ko si i odakle jesi musko ili zensko ali ovako neznamo ni skim da se dopisujemo.
Sve je moguce samo da se ipak malo potrudis.

ja sam se cuo preko pp par puta sa Legolasom i covek je uvek ispostovao sta god da sam pitao,pisao i slicno......to ostavlja utisak odgovorne osobe i meni je dovoljno da podrzim predlog....ako ne mozemo slozno da stupimo na trziste,postavlja se pitanje ozbiljnosti.....lakse ce i biti za otkup a isto tako i za dobijanje bolje cene.....
konkretni predlozi:eek:snivanje udruzenja u sto kracem roku.....da bi se to ostvarilo,mislim da je neophodno naci se sa svim zainteresovanim stranama u vidu nekog mini sastanka....gde bi se dogovorile elementarne stvari,a odluke donosile na opstu dobit svih.....
ne znam,meni ovaj predlog deluje ok....

objasnili ste sustinu.
mozda nemam trenutno kolicinu koju bih zeleo,sto zbog uslova,sto zbog trenutnih mogucnosti,ali sigurno da ozbiljnosti ne manjka......
mislim da bi taj sastanak mogao da se odrzi skoro,jer je pre svega,za duzu saradnju,neophodno poverenje ljudi jednih u druge....na recima smo svi odgajivaci i odgovorni,ali ja bih da to pokazemo i delom.ko misli slicno,tema je odlicna za izjasnjavanje....

Izvinjavam se svima ako nekog uvredi.

Deda mi je davnih dana govorio: Ako oces sa nekim da ostanes dugo prijatelj onda se nikad ne udruzuj snjim.

napisao bih vam ja, ali vjerojatno nam zakonska regulativa nije u potpunosti ista, pa...
treba pronaći sličnu udrugu na netu i skinuti statut i napraviti izmjene u imenu, osobama i sl... To se svuda radi i nije ništa novo. Sretno i samo naprijed! ::svaka cast::

@ adamov zoran

Svaki malo veci grad ima neko udruzenje sitnih zivotina. Sa raznim sekcijama Kunicara, golubara, Ukrasne zivine Sarova i ko zna kojih jos. Sad dali treba posebno udruzenje to se pitam. Sigurno da na forumu ima takvih koji su clanovi takvih udruzenja, pa neka oni nesto kazu o radu udruzenja i svaki ima i statut udruzenja. :bravo:

statut je ovde najmanji problem...koliko ja vidim,malo je interesenata da nesto ovakvo ovde zazivi.....
::lose::

Хајде људи да се мрднемо са мртве тачке.Пустимо да празну сламу млате неки други а ми хајмо да нешто радимо.Хајде да се организујемо и биће боље свима.
Поздрав.

pozdrav Vojo tebi,ali da bi se nesto konkretno uradilo,red je da se ispostuju neki minimumi..a to je bar predstavljanje clanova foruma......
Legolas,nije clanstvo problem,jer za udruzenje ti ne treba vise od desetak ljudi koji bi cinili upravni odbor...zavrsi se sednica gde se izglasa statut i udruzenje moze da se registruje.....
veci je problem lokacija tog udruzenja,sastanci na nedeljnom ili mesecnom nivou kao i ugovaranje neke ozbiljnije proizvodnje.....gde bi se sastajali,koliko je ko udaljen i tako...hajmo da to resimo prvo.ja sam Iz Vrsca.

Pozdrav svim clanovima dobre volje koji se slazu da je udruzenje, verovatno, jedino resenje da sitniji odgajivaci ostvare odredjeni prihod. Predlazem da se za pocetak jave svi oni koji zele da se udruze, da bi se znalo da li svi sledeci koraci imaju svrhu.
Ja trenutno imam 12 zenki u priplodu, a mogao bih da radim sa recimo 20. Ja sam vrlo zainteresovan za stvaranje udruzenja kunicara.
Ja sam Iz Kacareva kod Panceva.

Pozdrav svima. Ideja je više nego dobra i ja je podržavam. Iz svog ličnog iskustva znam da problem neće biti ni članstvo, ni statut, ni sedište udruženja, nego će problemi nastati kasnije posle registracije. Naime, pošto se mi ovde ne poznajemo,veliki problem će biti poverenje u izglasano rukovodstvo. pod rukovodstvom ne mislim na formalno izglasane i postavljene ljude, nego na ljude koji će zaista raditi u interesu udruženja a samim tim i članova, tj osnivača. drugi problem će biti kako nagraditi te ljude(platiti) jer suludo je očekivati da bilo ko bilo šta radi besplatno. Da bi udruženje funkcionisalo pojaviće se i odredjeni troškovi(biromaterijal, poštarine, reklame,gorivo,telefon, internet,....)
To su samo neki od mogućih problema koji će se pojaviti. Ali to ne sme da nas obeshrabri. Ako smo ozbiljni ljudi(kao što se predstavljamo) i ako želimo da od naših hobija napravimo posao,treba da se dogovorimo oko svega. po mom mišljenju,najbolje preko ovog foruma, a onda telefonski i na kraju mora biti neki zajednički sastanak.
Pozdrav svima. :cao:

sale 0811 je napisao(la):
Pozdrav svima. Ideja je više nego dobra i ja je podržavam. Iz svog ličnog iskustva znam da problem neće biti ni članstvo, ni statut, ni sedište udruženja, nego će problemi nastati kasnije posle registracije. Naime, pošto se mi ovde ne poznajemo,veliki problem će biti poverenje u izglasano rukovodstvo. pod rukovodstvom ne mislim na formalno izglasane i postavljene ljude, nego na ljude koji će zaista raditi u interesu udruženja a samim tim i članova, tj osnivača. drugi problem će biti kako nagraditi te ljude(platiti) jer suludo je očekivati da bilo ko bilo šta radi besplatno. Da bi udruženje funkcionisalo pojaviće se i odredjeni troškovi(biromaterijal, poštarine, reklame,gorivo,telefon, internet,....)
To su samo neki od mogućih problema koji će se pojaviti. Ali to ne sme da nas obeshrabri. Ako smo ozbiljni ljudi(kao što se predstavljamo) i ako želimo da od naših hobija napravimo posao,treba da se dogovorimo oko svega. po mom mišljenju,najbolje preko ovog foruma, a onda telefonski i na kraju mora biti neki zajednički sastanak.
Pozdrav svima. :cao:
E,ovaj čovek razmišlja racionalno!Ja sam ZA!Izmenjajmo se mob.tel.brojeva(na pp)pa se možda dogovorimo!

Udruženje u svakom slučaju nemože da šteti. Ako sam dobro razumeo radi se o odgajivačima iz ekonomskih razloga (uglavnom). Ako je tako ja sam za.

Pozdravljam predlog! ::svaka cast:: i više nego odlična ideja! Lokacija Novi Bečej!!! pozdrav svima :cao:

Pozdrav svima na forumu. Šta se dešava sa našim udruženjem? Da li je neko još uvek zainteresovan za tu priču? Ako jeste slobodno neka pusti glasa od sebe. Mene možete kontaktirati u svako doba dana i noći na PP. Ajde ljudi nije to tako loša ideja. Pozdrav Iz Sombora.

Legolas13, imam informaciju da ste zapoceli udruzenje, mozes li mi poslati informacije preko PP ?

Nazad
Vrh