Trimeri

Ја рецимо MS180 тестеру радим по систему да испустим гориво и пустим да се угаси. Не користим је превише можда пар пута годишње и понекад и заборавим редослед како треба да се стартује. Стално се преиспитујем око стартовања. А да не пишем о бруки са ланцем...

А тример стартујем у току зиме на месец и по или два. Пар година сам нешто ситно "крчио" и око нове године кад је лепше време...

Једном ми се десило кад нисам дуго дирао тример да ми је канап тешко повлачио. И од тада радим да га повремено упалим.

Мене су у овлашћеном сервису саветовали за штил тример да кад се испразни гориво и угаси са празним резервоаром одвијем свећицу и накапам мало уља у мотор и повучем канап пар пута.
То сам урадио само прве године кад је био у гаранцији...

Јавиће се мој земљак Дејан па ће да нас посаветује... Мада мислим и да је писао о томе како он "чува" машине преко зиме.

Poslednja izmena:
Вероватно има и до "оригиналног" уља, када се направи мешавина после одређеног времена изгуби боју, остане боја бензина. Користим хускварнино плаво уље, гориво стоји и моторној тестери месецима и не губи боју и пали, ради. На мотокултиваторима веома мало дима на ауспуху и не скупља се гареж. Чује се по звуку који је ауспух зачепљен пригушен а који је чист, "звони" када ради. Пре сам морао барем једном годишње да запалим ауспух да би сагорео гареж и уље.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Toliko se mešavina, benzin+ulje "pokvari" , da dvotaktni motor ne može startovati...
I ako startuje, dimi, nema snage, guši se i gasi, nema ler gas uopšte...
Uvek ostavljam mešavinu u rezervoaru, maksimum 1/4, kad hoću da radim, sveže napravljenom napunim rezervoar, nadrukam, upali, i samo gas...
Ne znam zbog čega se ovo dešava, da mešavina izgubi svojstva i kao takva, postane bukvalno neupotrebljiva...
Zato što benzin isparava,pogotovo kad se drži u raznim balonima od loše plastike koje čak i voda razlaže na mikrosopskom niovu.Ako si nekad čuvao duže čist benzin u kanti, ono šištanje kad ga otvoriš je bežanje dobrih stvari iz benzina.

Imam metalni kanister od 20l u njemu čuvam gorivo za tekuće potrebe,ali obavezno sipam stabilizator Ipone košta 1200din 250ml 1ml na 1l goriva, a bočica ima i dozator tako da nema muke.

Odličan je i kad motor neće dugo da se pali, sipaš aditiv pustiš da radi 10ak min i može da stoji i do dve godine tako.Napravi i zaštitni sloj svuda gde prodje.Nema sušenja membrana i nema isparavanja, što je naj bitnije.

Nazad
Vrh