Tretiranje protiv korova i paprati

TheBigBang

Novajlija
Učlanjen(a)
16 Dec 2010
Poruka
423
Lokacija
Beograd
Pozdrav svima, do sada nisam postovao u ovoj temi, pa me interesuje da li neko ima iskustvo sa tretiranjem kupine i paprati.

O čemu se zapravo radi?
Garlon 3A je najefikasniji za drvenaste biljke (samim tim i za paprat), ali ga je teže naći po poljoprivrednim apotekama i dosta je skup.Već sam se informisao u poljoprivrednom zavodu, dali su mi savet da na 25-30ari livade, na kojoj preko sezone 2-3 puta izrasta paprat, tretiram Garlonom 3A, i za tu površinu mi je potrebno oko 100litara rastvora, odnosno 1litra Garlona 3A, koji bi koštao oko 8000dinara, što je ipak puno ako se poredi cena običnih totala (klinjk,glifol,glifosal), čija se cena kreće od 350-400dinara po litri. Total je efikasan protiv kupine,korova i sl., ali za paprat je ipak najefikasniji Garlon 3A.

Interesuje me da li je neko tretirao paprat totalom..u junu i septembru i koji je učinak svega toga, pitam jer ako to ima efekta, onda bih izbegao Garlon 3A zbog cene i tretirao bih paprat nekim od totala, medjutim koliko sam saznao..neki od zaštitara su mi rekli da mogu da probam da tretiram paprat totalom, ali je ipak Garlon 3A dokazan kao najjače sredstvo protiv suzbijanja paprati. U rastvor od 10litara Garona 3A (100ml Garlon 3A+10litara vode) se sipa jedna čaša piva, da se hemija bolje zalepi za paprat.

Kakva su vaša iskustva sa suzbijanjem paprati ?
 
Vrh