Talijanska kokos (talijanke)

Učlanjen(a)
23 Jul 2013
Poruka
393
Lokacija
Lacarak
Nabavljeno jato italijanki 10 koka i petao uvezen iz Nemacke mene su ove koke odusevile a tek par dana su kod mene ekstra su.pozdrav za sve ljubitelje italijanki
 
Učlanjen(a)
5 Feb 2009
Poruka
1.338
Lokacija
Krusevac/Beograd
Moze li fotke od tih italijanki :)
Meni ce trebati na prolece neki petlic pile ili jaja za osveyavanje krvi pa ne bi bilo lose da izbacis neku fotografiju :ppozdrav:
 

jojojo

Član
Učlanjen(a)
18 Jan 2010
Poruka
42
Lokacija
BEOGRAD
Ovo moje pitanje nema veze sa ovom rasom ali neznam koja je to rasa koja nosi zelena jaja, s obzirom da sam videla na internetu koku koja je kao ova talijanka braon. Zna li neko koja je rasa u pitanju?
 

vladale.rs

Član
Učlanjen(a)
19 Sep 2012
Poruka
709
Lokacija
Leskovac
jojo da ti odgovorim,te koke imaju gen da prenose zeleno jaje,ako ukrstiš sa talijanku,saseks bilo koju rasu dobiješ zeleno jaje i takvu kokošku sa kojom si ukrstio,to je više atrakcija,ali ništa naročito,čuvaj nek se izvodi,kokošku i jaja sigurno nećeš da baciš,ako hoćeš nađi maran kokoške one snose crvena jaja,pa netreba da ih farbaš za uskrs.mislim da nisam demoralista.poz
 

jojojo

Član
Učlanjen(a)
18 Jan 2010
Poruka
42
Lokacija
BEOGRAD
Uspela sam da nadjem zelena jaja. Prošle godine mi je kokoška izvela piliće. Ove godine imam 4 kokoške koje nose ta zelena jaja. Mojoj sreći nema kraja. Kokoške su jedna je gološiojanka, jedna je crna, bela i ovu četvrtu nisam uspela da uhvatim na delu i vidim koja je a za ove tri sam sigurna. Koliko se kreću pilići srebrne italijanke i gde se mogu naći?
 

jojojo

Član
Učlanjen(a)
18 Jan 2010
Poruka
42
Lokacija
BEOGRAD
Od svih mojih srebnih italijanki koje mi je kvočka izvela ostalo je samo 1 koka i 2 petlića. U medju vremenu sam kupila 10 plavih italijanki (tj piliće stare mesec dana) pa i tu sam prošla kao bos po trnju tj. dobila sam samo 2 koke a ostalo su petlići. Kao nemože se razlikovati jer su još mali. Platila sam ih 250.-din po komadu a dobila......Kad opet razmislim da nema ovakvih ....za šišanje nebi taj što mi ih je prodao imao 20 vrsta i ....da nedavim. Sve u svemu kad se malo bolje udje u suštinu to što se nezna koje je muško a koje pile žensko su priče za malu decu. Onaj ko se time bavi jako dobro to zna. Na kraju krajeva šta će mu petlići njemu tebaju koke za proizvodnju što većeg broja jaja koje prodaje po 1e komad (za nasad). Tako da ono pitanje šta je bolje uzeti jaja po 1e i nasaditi kvočku ili kupiti izvedeno pile po 250 din u mom slučaju je ostalo bez odgovora. Nije mi ove godine ni jedna varijanta dala neki dobar rezultat. Znači propala godina. Od sledeće ili opet ispočetka ili dići ruke.
Pre nego završim sa ovim mojim neslavnim pokušajem da zapatim italijanke da se pohvalim da su mi danas prvi put snele jedna koka koja nosi zeleno jaje i amrok koka koja nosi obično jaje.
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.874
Lokacija
Apatin
Pa sasvim je sigurno da treba malo više od jedne godine ili nekoliko godina da se u potpunosti uđe u priču. Tu sad ide gomila narodnih mudrosti tipa" Svaki početak je težak" ili "Put od hiljadu milja se započinje jednim korakom" u ovom slučaju sa jednom kokicom. :osmeh:

Tako da nije neki problem nastaviti, više je pitanje koju strategiju primeniti.
 

msimic951

Novajlija
Učlanjen(a)
1 Jun 2014
Poruka
3
Lokacija
šid
Bude na berzama odraslih koka po 800 dinara i to je mozda najbolje i uzeti pa zasnovati neko matično jato a posle toga sam izvoditi piliće.
 

zeljko_srb

Član
Učlanjen(a)
8 Okt 2016
Poruka
800
Lokacija
Banstol
Imao sam pre dve godine 10ak rasnih kokosiju i 2 italijanke su tu bile. Prelepe kokoske! malo su sitna jaja, al redovno nose. Onda de desio pokolj, dosao komsijski par i podavio sve, a te 2 talijanke ostale, popele se na dunju i nisu im mogli nista. Hranio sam ih preko zime i posle su i njih dve nestale. Sad imam ogradjen zicom kokosinjac i sasex i brame koke i nosilje gajim
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.874
Lokacija
Apatin
Zna li neko kako se ova rasa zove na engleskom jeziku.
 
Vrh