Suncokret 2025

Bilo patuljaskog i na kondiju, bakardiju, neomi, nisam slikao, dao je nekakvu glavu, deformisanu, okrenutu ka nebu, i nizaaak ostao

Evo kod ujaka sureli šuri sa prinosom i kod mene sto sam uzeo od njega par dzakova je top, nije bolestan valjda takva partija. le99 katastrofa kod mene i jednog brata

Verujem ja vama da su takve primese ali probajte ostaviti tu robu vi koji imate vecu kolicinu pa isporucite dobavljacu npr Dijamant ili slicnom.Otkupljivaci mogu da miksaju filuju cak da ukljuce i vestacku inteligenciju ali da isporuce suncokret sa 2% primese nisam imao prilike .

Mislim da susa nije toliko uticala na prinos suncokreta kao neki drugi faktori (mislim na atar srb-becej) Prvi put ga sejem ove godine i jedan deo sam skinuo i prezadovoljan sam prinosom. U junu je pala jedna litra kise a ni jul nije bio bas nesto dobar sa padavinama. Clan dukej je racunao koliko je palo.

Hocu da kazem da je ovaj prinos suncokreta bio i u godinama kad je kukuruza bilo 5-6 tona po kj i soje 1700-1800kg

Ove godine soje ce bar kod mene biti 300-400kg max
A kukuruz ce biti njiva gde nece biti nista ali ja se nadam proseku od 2000kg po kj

Ne razumem sta je kod njega presudno da ostane isti prinos kao u nekim dobrim godinama a da ostalo sve podbaci..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pionir le163 dosta derfomisanih i niskih suncokreta, jedan normalan pa 2-3 deformisana, le162 na jednoj njivi isto dosta derfomisanih, le168 nema ni jedan derfomisan

Ја сам годинама ишао пшеница, кукуруз, сунцокрет али сада дефинитивно сунцокрет мора бити на најмање пету годину поновљен. Не вреди више ићи га на сваку трећу. Већ другу годину за редом ми се обија о главу са приносом. И дефинитивно је "нужно зло" за плодоред једино што сам могао на време пшеницу посејати, али задњих 5 година стигне се и за кукурузом посејати пшеница.

Bice nekad i sa njim kao sa sojom, od monokulture dolazimo da prelazi na svakih par godina, do potpunog gasenja.
Sad suncokret nek ide dok ide kao nosioc prinosa i prihoda.

Nazad
Vrh