Strništa i rad na njima

Nadje se stoka da predje preko spremljene njive.
Ooo, pa nije to ništa... Imam jednog komšiju koji toliko silno želi da njegova njiva bude obrađena u milimetar (ali bukvalno!) da na uvratinama obavezno okreće (i) u mojoj njivi. Ajd kad moje nije posejano pa okrene, pa ajd i da razumem kad ima uglavnom vučene mašine... Ali kad sam video da u špartanju kukuruza (naravno nošen špartač) okreće po mojim uvratinama... Pogotovo na drugom kraju njive gde nam se ne poklapaju uvratine (moja njiva je duža 10m) e onda sam se uzjebo ko leptir ali i odmah vratio nazad istom merom. Baba rajku okrenuo na kočnici tačno po njeovom redu kukuruza. Još uvek se ne buni.

Da ,to su i nama savetovali,samo kome da prijavis je ostalo pod znakom pitanja.Poljocuvara nema,ili bar ne aktivnog.

Parcela mora obavezno da se prijavi vatrogascima i posto vatrogasci imaju obavezu da pozovu policiju njima se daje izjava i posle se dobija uverenje.
Dok to traje izbrisite parcelu iz eagrara i kasnije pre prijave dodajete je.
Inace 3god pasivas status i kazna.
@Matić

Danas išli popodne na posao, putem Dobrinci-Pećinci, negde pre Pećinačkog nadvožnjaka, čovek na njivi pored samog asfaltnog puta pali li pali kuluruzište, , traktor sa nekim spremačem uredno parkiran pored puta.... 🫣
JBT-e u po' bela dana....
Tuda zna redovno i patrola policije da prođe, a ima i presretač na relaciji Ruma-Šimanovci....
Pre dve nedelje je baš bilo "romantično" vraćati se kući iz 2 smene, čitavi Atari su goreli, nije bilo njive koja nije gorela....

pa dal si realan da mislis da ce da stave u pasivan status i to 3 godine jer je nekom izgorela njiva?

to bukvalno znaci gasenje tog gazdinstva u vremenu kojem zivimo

Krivo mi sto sam medju prvima poceo da se zezam sa ostavljanjem ostataka pogotovu sto je tu crna ritina ona teska. Posto sam zo tek pre 2d video da je upaljeno (ko zna kad) . Vec je i vetar oduvao pepeo sa parcele. Proslo je vise od tih 7d iz objave ministarstva. Sad ne znam sta da radim. Dok docekam poljocuvarsku sluzbu da dodje, decembar ce doci a treba psenicu sejati danas-sutra pa da zavrsim.

Nazad
Vrh