Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imao sam je ja ali sad nikako da je nadjem,ako je se docepam postavicu je.Inace moze i bez toga lepo da se radi sa hormonima,pod uslovom da krava nije HF.
Da li ima neko da mi posalje seme hormonsku regulaciju estrusa kod krava
Nakon zaostajanja posteljice [pre svega ako je krava tvoja trebalo bi se potruditi da se sto bolje to ocisti,bez elemenata koji se ostavljaju- to kazem jer je sada preporuka po uzoru na zapad da se povuce pa sta izadje izaslo je ostatak ostaje unutra i daju se medicamenti koji to otklone-a sve to u cilju da ne bi pola sata radio oko jedne krave].Ako ima iscedka nedelju dana nakon ciscenja,trebalo bi je isprati i dati PGF.Dalje na dan estrusa ako je ljiga bistra onda ne bi trebalo biti problema ali ako je i malo mutna ili zuckasta onda mora ispiranje.Treba izvrsiti i rektalni pregled i oceniti jajnike kao i zid materice.E sad ako je to sve u redu a i dalje ima povadjaja onda probaj da das RECEPTAL nakon osemenjavanja koji bi trebalo da poveca sansu za koncepciju.A ako hoces hormonski bas da planiras osemenjavanje onda koristi-moja preporuka-PGF Veyx forte,jednokratno ili dvokratno,u zavisnosti od nalaza materice.krave su simentalke ,trazim nakon vadjenja posteljice imam bar 3,4 povadjanja ,sto zbog anestrije ,tihog estrusa......