Stari traktori - restauracija

jeep

Novajlija
Učlanjen(a)
4 Dec 2014
Poruka
10
Pozdrav svim ljubiteljima starih traktora.
Zovem se Bojan, iz Bora sam. Bavim se preradom metala i posedujem mašinsku radionicu za obradu metala. Ljubitelj sam starih traktora i strastven sam Jeep-ista. Nabavio sam stari traktor Fendt F12 iz 1955. godine, i spremam se da ga restauriram. Molio bih sve koji nesto vise znaju o ovom traktoru da se ukljuce u temu, isto tako ako ih zanima tok restauracije.
Unapred zahvalan.

Dobro došao na forum. Što se tiče starih traktora i restauracija imaš na Forumu člana Boru iz Šapca koji je maher za te stvari.

Hvala na dobrodošlici. Pronašao sam Borine diskusije na forumu, poslao mu poruku, pa se nadam da ćemo stupiti u kontakt.

POZDRAV forumaši. Interesuje me da li je neko upoznat šta je potrebno od papirologije da registrujem traktor koji nikada nije bio u registraciji i nemam nikakve papire za njega?

Hvala na pomoćl. raspitujem se oko registracije jer b
i registrovao fendt iz 1955 god. trebam ga srediti jer
je dosta ptopao pa da znam na čemu sam.

Poslednja izmena od urednika:
Poštovani posetioci ove teme :cool: Naš novi član jeep,zamolio me je...Da pošto on trenutno nije u mogućnosti,postavim slike njegovog traktora,marke Fendt pomenutog sa početka ove teme.Traktor za koji dan ulazi u radionicu,na sređivanje(restauraciju):osmeh: Pa evo nekoliko slika kako sada izgleda,pomenuti traktor :cvetic:
windows screenshot
picture share
photo uploader
gifs uploadhttp://postimg.org/image/61z5m1nfn/
picture share

Hvala na pomoći Boro. Obrati pažnju kako sam uradio auspuh .

Poslaću ti neki dan slike mini rovokopača koji pravim, a i vitlla tj čekrk naravno to je sve kao priključak za fendt. Trenutno pravim crtež za roto frezu nešto u fazonu voćarske freze isto za malog fendt. Šta misliš o tome? To mi je došlo u pamet da napravim jer će biti jako ekonomično na fendtu jer malo troši.

Bojane nema na čemu,tu sam da pomognem sve što mogu :off_topic: Auspuh je majstrski i kvalitetno urađen.Ali ako želiš da bude fabrički,evo ti slike kako treba da izgleda.Traktor je tip F12GH,MWM-KD12E,12 ks pri 2000 obrtaja.Proizvodio se od 1952-58 itd.
image hosting over 10mb

Hvala na pohvalama Boro. Znači da se trud isplati. Dva dana mi je trebalo da odradim cev u strugu i da je ručno ispertlujem var je samo na cevi koja dolazi na glavu motora. Ostavljen je namerno da malo patinira od vlage kako se kasnije nebi skidala farba.

Zaboravio sam da kažem da sam i ja našao nešto original slika i da se njima rukovodio. Video sam tvoj fend to je vazdušnjak ako se nevaram ima osnovu dosta dobru sredićeš ti to kako treba. Ajde pa da idemo na crtu kad ih sredimo.

Da,moj je vazdušar,nemislim na vodu i mraz.Jedan prijatelj ima istog kao tvoj,prošle godine zaboravio vodu i pukao blok :svinja: A za crtu :haha: pa nisu oni zato,ali za paradu jesu :osmeh:

Ma nisam ja baš mislio na crtu da se vuku nego ko je lepši. Naša sam prednje gume 5.00 /16 od kombaja klass hvataju se i felne . Sad sam ga zatočkao da mogu da ga pokrenem a nabavio sam i glavu motora sa diznom novo. Malo po malo i biće sve kako valja na njemu. Dokle si ti stigao sa svojim fendtom?

Ma nisam ja baš mislio na crtu da se vuku nego ko je lepši. Naša sam prednje gume 5.00 /16 od kombaja klass hvataju se i felne . Sad sam ga zatočkao da mogu da ga pokrenem a nabavio sam i glavu motora sa diznom novo. Malo po malo i biće sve kako valja na njemu. Dokle si ti stigao sa svojim fendtom?

Odlično,svaka čast za pronalaženje prednjih točkova,i glave motora :ideja: Pa eto vidiš ide to polako,i sve će biti na svom mestu :riba:

Pozdrav Boro ja ubacio fendta u radionicu počinjem sa sređivanjem slikaću tok radova pa ti šaljem slike.

E pa dobro je,srećan početak i uspešan rad :off_topic: Sad polako nemaš gde da žuriš :cvetic:

Nazad
Vrh