Mislim da je ovakva tema svima korisna, ne znam da li ima slična
Ja imam voće u Vinči kraj Beograda pa da vam kažem kako je tamo.
Od ove godine su cene kao u Ritopeku, pa kome je šta bliže. Otkupljuju se trešnje, kajsije, breskve i na kraju i šljive, jabuke samo u Ritopeku.
Mora voće da se probere, ne sme da ima ni jedna trula, pukla, tačke da ima, bez peteljke trešnja i slično. To malo "lošije" voće se može prodati u Ritopeku kod nakupaca sa kombijima.
Ambalaža treba da je njihova ili standardna, reći ću koja za koje voće. U Ritopeku prodaju za 30 kinti pa ti vrate, u Vinči daju na ime (mada sam ja odande pa možda zato
).
Cena je ove godine ista kao prošle.
Trešnja Burlat je krenula sa 300 dinara, da bi juče bila 260-270, prekjuče je obična rana trešnja nalik na doktorku bila 180 dinara. Prošle godine je burlat držala cenu 230-250, tek poslednjih dana je pala na 170. Obične šarene trešnje budu oko 100. One se pakuju u jednoredne 5kg ili dvoredne 7-8kg gajbice.
Kajsije, prošle godine su mađarske sorte ove novije da kažem držale cenu 65-85 dinara zavisno od veličine ploda, domaće su bile 25 ali može pegave, sa poda itd, samo da nisu trule i zelene. One idu u velike gajbice i one plastične od 18kg.
Šljive su tek na kraju otkupljivali za 30 dinara, mada moj kraj nema puno šljiva.
Raspitaću se još za ostalo voće i javljaću kako se menja cena kad odem da prodam, sad nemam šta da prodam
Ko ne zna gde su Vinča i Ritopek, kao i prodajna mesta, evo pomoći, prodajna mesta su označena crvenim X: