Slobodna diskusija o traktorima

Sve mi se nesto cini da nece isto da se ponasa u obe strane.
Vladimirca sa slike kad gledam ne vidim uopste gde mu dodje spona sa upravljaca?

Predlažem da odustaneš od te ideje i potražiš drugi način rješavanja problema koji imaš.
Kod desnog skretanja će se osjetno smanjiti kut zakretanja. Povlaćenjem poluge prema sebi, ona će brzo doći u krajnji položaj, odnosno os okretanja i prihvati poluge prema volanu će se naći na istom pravcu. Nakon toga nemoguće je volanom vratiti kotač na prethodnu poziciju. Nacrtaj kružnice zakretanja točke spoja u mjerilu i provjeri koliki kut zakretanja u desno je maksimalan.

Da li ovaj zupčanik treba da stoji ovako kontra okrenut ili je u pitanju zajeb majstora koji je menjao hidrauličnu pumpu i ploču hidraulike?
U pitanju je 577, 1989 godište.

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Da li postoji neko logično objašnjenje zašto bi majstor tako stavio? Koji su simptomi? Jedino što sam primetio je da se kardan baš teško uključuje, krči baš baš i teško upada osim ako ne nagazim kvačilo do kraja i jako pritisnem ručicu

Pretpostavljam (po analogiji sa Rakovicom) da je zbog kardanske lamele, ili je potrošena ili nije dobro naštelovana. Mislim na krčanje kod uključenja kardana...

Aha, a za šta tačno služi ova sklopka na zupčaniku koji je kontra okrenuti? Desni deo sklopke mi se čini povezuje osovine, da bi se uključio kardan.
Ja sam poklopac otvorio jer hoću da promenim sve dihtunge koji cure, ali ovo sam našao iza poklopca

A vožnjom u rikverc, kosi zubi isključuju kardan.
Logično objašnjenje ne verujem da postoji... Momenat ne pažnje, manjak koncentracije zbog radi možda tel, možda porodični problemi, zdravlje... a postoji i ona izreka puno babica kilavo dete. Ko to zna šta se desilo, ali jedno je sigurno. Ko radi taj i greši.

Hvala vam mnogo na objašnjenju. Neću rasturati traktor zbog toga, ne vidim oštećenja jer je ovako okrenuto. Ne koristim nikada kardan preko točkova

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Nazad
Vrh