ari gorozup
Član
Uvazeni forumasi,pozdravljam vas kao novi clan ovoga foruma.Vidim toliko raznovrsnih tema i rasclanjivanja istih,da se zaista moze puno nauciti iz vasih postova.Ja sam novajlija,kako na forumu tako u u pokusaju uzgoja sljive(cacanka rodna),tako da bih uz sve vec napisano bio zahvalan za vasa iskustava koja biste podijelili jos jednom u ovoj temi o zimskoj rezidbi i gnojidbi koncetratom koprive.Mene naime zanima podrobnija analiza te zimske rezidbe za tzv.kombiniranu piramidu.Imam zasad Cacanke rodne,za sada kao pocetnik,115 komada na medurednom razmaku od 5 metara i u redu isto 5 metara.Neki se od vas nece sloziti sa razmakom(rijetko)mozda ce mi neki dati za pravo,ali ja sam zelio od pocetka malo vecu krosnju,koja ce ipak biti kontrolirana orezivanjem.Eh,to orezivanje me jako ineresira,za taj moj zeljeni oblik.Citam svi kazu isto,"ostra rezidba"! Moze li se ta ostra rezidba detaljnije opisati.Zanima me i sta mislite o koncetratu koprive i preslice kao gnojivu i dali bi to bilo korisno za moj zasad.Vec sam ga iskusavao na povrcu i jako dobro djeluje,cak odlicno. p.s.Zahvaljujem Gorskom caru na pomoci i uputama.