Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

A onaj magacin rezervnih delova sa kojim se hvale da raspolažu?Šarena laža?

Пошто нисам сејао јечам до сад да питам колико отворите сејалицу у односу на пшеницу. Оне бројеве немам, отпали су - тако сам је и купио. ИМТ сејалица.

Ova informacija treba i meni. Okrecem tocak, merim vagom ali ne dobijem zeljenu kilazu :-(.
Ujak hoce 130kg po kj.

Idite po broju isejanih zrna po m2.Tako je najlakše i najpribližnije preporučenoj normi setve.
8 baterija daju kvadrat, naspeš seme i kreneš par metara.Izbrojiš zrna na jednom dužnom metru, uzmeš prosek od 3 baterije i to ti je to.
Lupam 50 zrna na metar pa puta 8 baterija dobiješ 400, ako je manje ili više povećaš ili smanjiš otvor ili kako već ide na sejalici.

Пошто нисам сејао јечам до сад да питам колико отворите сејалицу у односу на пшеницу. Оне бројеве немам, отпали су - тако сам је и купио. ИМТ сејалица.
Kod nas su ručice bile otvorene do kraja.
Na najvećem krugu tj. Broj 1 je sejala oko 90kg/kj. Na Broju 2 je sejala 100-105kg/kj. Verovatno da može da ima neko odstupanje u zavisnosti od stanja setvenog mehanizama.

Bio je ceo krug popunjen. Mislim da je bilo 6 krugova. Prodao sam je ne mogu da vidim, ali je ostalo zapisano. Za pšenicu je isto bilo otvoreno do kraja. Broj 2 je sejala 120-125kg/kj. A broj 3 140-145kg/kj.

Kolege jel ima neko upustvo za zitnu sejalicu gaspardo m300? Kupio sam prosle godine pa nebi bilo na odmet malo procitati nesto :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh