Seckalica za voće

@talianu ,zbog cega?jel se to odrazava na kvalitet?
Video sam puno onih starih,rucnih seckalica za voce,tamo nije od prohrona,a koriste ih ljudi.
ja se samo plasim da ce prohrom brzo izgubiti ostrinu,.
 
Prohrom se koristi za prehranu,inertan je na spoljne uticaje,ne smeta mu nišaa,voda,baza,kiselina.Manje se haba tvrd je više nego gvožđe koje koristimo svakodnevno bar tako moj majstor(strugar kaže) a i druže milina za održavanje.Moj mlin sam prodao za 50 eura bez motora samo da ga ne gledam i napravio od prohroma .Poslušaj me nećeš se kajati a sa običnim ne gine ti kajanje pre ili kasnije (samo ako budeš hteo priznati).
Moj majstor obično kada radi neke takve stvari naplaćuje 70% od materijala pa šta god da radim od prohroma izađe me dosta skuplje jel je materijal skuplji a automatski i majstor.Tebe izlazi samu u startu materijal 3x skuplji a sve ostalo isto.Imaš u BG,smederevski put kosinox firma ,imaju svašta i mladi gazda jako korektan čovek.Izbor je na tebi.

- - - - - - - - - -

E da ja sam progurao na mlin 20 tona jabuka,sito je netaktnuto a nož će izgurati još toliko pa na oštrenje.
 
Ovo jeste ta mašina. Ali ne ode rende po celom dnu nego 2 ili 4 rendeta otprilike 8x15cm, postavljeni unakrs. Inače moji su od prohroma i drze ostrinu to nije problem, s tim što to možete naći parčiće prohroma, malo je teže posavijati ih, a onda lagano izbušite ručnom bušilicom i morate ih razvesti da "grebu".
 
@zica prom,ova tvoja moze li da radi i vipsnju ili sljivu?pitam zato jer nema dole ravnu plocu.ja sam na oujakvo naleteo.

- - - - - - - - - -

2irwuvc.png
[/IMG]

- - - - - - - - - -

2u7c2fo.png
[/IMG]
 
Pravim ih vec nekoliko godina.
Masina odvaja kostice iz sljive, kajsije i breskve a montazom seta nozeva koji se isporucuju uz masinu, sitni dunju, jabuku i krusku.
Masinu pokrece trofazi motor od 2,2kW a po zelji kupca moze da bude ugradjen i monofazni motor, takodje od 2,2kW. Kompletno je izradjena od inoxa.
Kapacitet odvajanja kostica zavisi od vrste voca i zrelosti istog i nije manji od 1000kg/cas.
Kapacitet mlevenja nekosticavog voca je 2000kg/cas.

Zainteresovani mogu da se jave na PP, mislim da nije pristojno zloupotrebljavati forum za reklamiranje.
 
Izvinite, malo sam bio odsutan. Inače @jagnjilac ovo radi odlično, i ja sam sada ubacio trofazni motor od 2,2kw, pošto mi je do sad abio monofazni. Inače kod mene je to na oko 200 obrtaja, imam reduktor, ali sam viđao i brze varijante, ali ne u radu. @jagnjilac koliki je tvoj broj obrtaja. Inače ova gore koja je urađena od bureta od piva i ima celo dno perforirano je problematična da se iscentrira da ravnomerno i tiho radi, a onda guta zaista puno, više od moje, iako je manja.
 
Puno sam ja eksperimentisao oko broja obrtaja. Posto su vijci u njoj svi upusteni, sve je ravno, samo su sita izdignuta, nema gde da udari kostica i da se razbije, dosao sam do 700 obrtaja. Inace sve sam radio precizno, tako da je besprekorno nacentrirana a samim tim i potpuno mirna pri radu.
 
@Jagnjilac, kako se odvaja košpica? Neće je samljeti? Mene interesuje odvajanje košpice iz šljiva.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh