Sajt za seoski turizam i prodaju poljoproizvoda preko interneta vaše mišljenje

srbijadamus

Novajlija
Učlanjen(a)
30 Jan 2010
Poruka
26
Budući da se bavim izradom web prezentacija za strance ,jedna priajtelj me je zamolio da napravim sajt za njegovo domoćinstvo .On se bavi seoskim turizmom ,preko sajta prodavao bi i jaganjce,paradaiz,kajmak,sir .Moje pitanje je da li u Srbiji funkcionišu ovakve stvari.Gledao sam par sajtova koji su loše ili nikako pozicionirani ,i koji se bave ovom tematikom ali ne znam kako rade .Vlasnici gazdinstava koji imaju svoj sajt ili neće da kažu ili govore u superlativu u smislu sve je ekstra .
Prema analizama to bi trebalo da uspe medjutim analize su jedno život je drugo .
Želim da znam vaše mišljenje jer ste vi akteri .
Juče sam postavio ovu temu u podforum ostale teme ,moja tema je izbrisana .

1)Molim moderatora da ukoliko svojim izlaganjem kršim pravila foruma da mi jasno da do znanja o kakvom tačno kršenju je reč
2)Jednostrani akt nije dijalog nego monolog i nesvojstven je slobodi koji ovaj i slični forumi nude

Što bi trebalo da uspije?
Stranica ili njegov posao?
Koliko sam razumio, on to radi i internet stranicu traži da mu podigne promet, ili grešim?

Generalno moraš imat u vidu, kako je tu 90 % članova na strani ponude, a ti se sajtom i nudenim informacijama moraš prilagođavat kupcima.
Tako da ima ozbiljne šanse da bi mi tu dali pogrešne sugestije, jer na tematiku gledamo sa pogrešnog stava.

Imam nekog iskustva u ovoj oblasti, i rado bih pomogao, ali mi nije najjasnije pitanje. Šta znači "preko sajta bi prodavao...jaganjce..."?
Mislim da je sajt neophodan za gazdinstva koja imaju neke finalne proizvode (usluge) t.j. bave se direktnom prodajom , ali samo kao deo marketing nastupa , a nikako kao jedini element marketinga. Čini mi se da je prodaja preko sopstvenog sajta preambiciozan zadatak za bilo koje gazdinstvo.

Sajt je danas neophodan svakoj ozbiljnoj firmi ( pored logoa, vizit karti, promotivnih tekstova...) ali video sam dosta sajtova koje su ljudi napravili samo zato što treba da ih imaju i koji donose više štete nego koristi.

Inače, izrada sajta za opisano gazdinstvo pruža dosta mogućnosti pa bih voleo da podelite sa nama krajnji rezultat.

Inače, radim na sajtu www.kvantas.rs gde pokušavamo da napravimo portal poljoprivrednih gazdinstava, ali sve članove savetujemo da treba da imaju i svoju internet prezentaciju ...

Nazad
Vrh