roko

roko

Novajlija
Učlanjen(a)
17 Feb 2011
Poruka
15
pozdrav svima!
zovem se Roko Račić, imam 28 godina, živim u Hrv. Kostajnici, šumarski tehničar po zanimanju, student lovstva i zaštite prirode (već duže vrijeme :) ). radim kao privatnik,,,samo dokle :)
radio u Gradskom poglavarstvu skoro 3 godine, nije me usrećilo, pa sam se okrenu zemlji i radu na njivama :) tu sam se našao ;)
nisam imao pedlja svoje zemlje, danas imam oko 10 rali ili 5-6ha, bavim se uzgojem lavande od 2005.godine....
za sad imam 3,2 ha ove prekrasne biljke...plan je bio posaditi oko 25ha, ali nisam dobio kreditna sredstva....
nekako ide, ali nije to to...
od mehanizacije imam TPS SUPER SPECIAL GREEN kultivator 14ks novi, IMT 533 stari... i sitne kosilice i pomagala za rad na njivama...
slike i ostalo dignem u hodu!
pozdrav svima, koliko god vas ima !! :cao:

Pozdrav i dobro došao na forum! :ppozdrav:

roko je napisao(la):
za sad imam 3,2 ha ove prekrasne biljke...plan je bio posaditi oko 25ha, ali nisam dobio kreditna sredstva....
nekako ide, ali nije to to...

Problem samo u manjoj površini od planirane ili te nešto drugo koči?

ma koči me to što banke ne žele uzeti plantaže pod hipoteku! traže me samo čvrste objekte koji su 30% veći od vrijednosti traženog kredita...
uz kredti, dobivam jamstvo države, jamstvo županije, plantaža pod hipoteku, plus sva mehanizacija i sve što bih posadio... ali nula bodova!
imam mogućnost dugogodišnjeg ugovora za prodaju van RH i to čak 3 ugovora!+
za sad prodam sve šta proizvedem, cca 10-12tona lavande... tako sam i ovaj urod prodao na grmu (unaprijed), a upita imam da se smrzneš....
dižem na jesen još 1 ha budrovke i pol hektar prave lavande... pa ću vidjeti, možda nekako dođem do love!
Post je spojen: [time]1297978156[/time]

pozdrav bećar :) :)
malo sam gledao forum, pa vidim da dosta ima o pravoj lavandi, pa sam se zato registrirao!
kakvo stanje kod tebe ? :)

hvala! to je prva godina nasada...stavim još koju od malo starijih grmova!
Post je spojen: [time]1298103630[/time]

Hvala!
Ulozeno je puno novaca u obradu tla, analize i djubrenje...a bome i odrzavano je i frezano pune 3 godine. Sad samo kosenje i prihrana svake 4-5 godine!

Nazad
Vrh