Proizvodnja rasada u plastenicima

Neckoo

Novajlija
Učlanjen(a)
9 Mar 2019
Poruka
2
Lokacija
Kragujevac
Postovani povrtari :osmeh: Pronasao sam u temi dosta toga o toploj leji koju koristite za zagrevanje rasada ali imam jednu nedoumicu. Do sada sam koristio toplu leju ciji je krajnji sloj bila mesavina supstrata i stajnjaka u koji sam sejao seme. Od ove godine sam resio da predjem na proizvodnju rasada u kontejnerima pa me interesuje da li je ispravno ukoliko postavim preko stajnjaka red slame (do 5 cm) i preko toga postavim kontejnere kako bih fizicki razdvojio stajnjak od kontejnera ili je neophodno da postavim i daske (preko slame) kako bih napravio veci razmak izmedju kontejnera? Ukoliko upadne neka slicica vasih toplih leja bilo bi super :osmeh:. Pozdrav!
 

Zoran023

Član
Učlanjen(a)
17 Mar 2012
Poruka
96
Lokacija
Zrenjanin
Da li neko zna sta ovo moze biti,suse se samo gornji listovi, nikako da se razviju novi mladi listici. Da li je upitanju bolest ili hladnoca, pokrivao sam ih agrilom.
[/URL] [/IMG]
 

frenky9415

Član
Učlanjen(a)
20 Jan 2011
Poruka
781
Lokacija
Lesak
Deluje mi kao da si ka sprzio sa djubrivom . Imao sam slicne simptome u saksijama kada se pretera sa prihranom . Pokaze ozegotine po obodu lista
 

Koji Pera

Član
Učlanjen(a)
11 Nov 2013
Poruka
387
Lokacija
Beograd

Razmišljam da probam ovaj način podizanja rasada, uz obzir da radim za moje potrebe, što će reći jako male količine.
U videu se kaže da dimenzije stirodura moraju biti 60x125cm.
Zbog čega je to tako? Zar ne mogu napraviti veće klijalište, sa više traka, jer ako je u pitanju optimalna toplota, uz više traka će se osvetliti i zagrejati veći prostor klijališta..

Da li bi neko, ko se razume u elektiku, mogao da nacrta šematski prikaz ovog povezivanja ?

Uzgred, nemojte da kupujete ove trake na KupujemProdajem sajtu i sličnim sajtovima, kad imate na AliExpress-u iste te Grow Led Light 5050 trake za 3 puta manje novca, po dužnom metru.
 
Poslednja izmena:
Vrh