Prijava

mladenciro

Novajlija
Učlanjen(a)
25 Okt 2012
Poruka
6
Cao.Ja sam Mladen iz Banje Koviljace.Imam jedan hektar vocnjaka u ,sljiva.Pre par dana sam kupio traktor Tomo Vinkovic pa sam se najvise zbog njega i prijavio na forum kako bi dobio neke informacije u vezi traktora.Pozdrav svima.

Cao .Traktor je 75 godiste u saobracajnoj mu pise da je tip PVIS 18 KS.Uz njega sam kupio i prikolicu njegova fabricka 1,5 t ,frezu,plug,drljacu,i sejac dvoredni.Sve je ocuvano.Danas sam gledao kod jednog prijatelja koji ima slican samo 84 god. kosu i prskalucu.To jos moram nabviti pa me interesuje koje su cene.

Kosacicu sam prodao ove godine,inace kosta vise,al ja sam prodao za 200e,nije puno radila,ekstra stanje,garazirana. Taj od 18ks,ako ne gresim,ne moze se paliti na kanap samo na akumulator. Bolje da si uzeo neki 80god plus. I da znas unapred,TV nekad ima probleme sa krstom kardana.

Dobro došao Mladene :ppozdrav: Čestitam na kupovini Tomice,odlična mašina,ja sam imao istog samo 1973 godište je bio.Ja sam imao sve priključke sem prikolice.Na forumu imaš temu o Tomi,otiđi tamo i sve što te zanima pitaj,dobićeš odgovor.Ja više nemam Tomu,bavim se drugim starim traktorima,pozdrav :osmeh:

Moze li neko da mi odgovori sta moze biti problem kod mog traktora.Menjac prednje vuce ponekad iskoci iz brzine(obicno iz druge) a menjac zadnjeg pogona se cesto zaglavi tesko se usaltava pa ponekad i zablokiraju zadnji tockovi i ne okrece se kardan.Posto sam ga skoro uzeo pitanje je jel veliki posao da ja otvorim oba diferencijala i pregledam sve zupcanuike pa ako sta ne valja da to izmenjam.Takodje ispustio bih sva ulja i promenio sve novo jer ne znam kada je predhodnio vlasnik menjao a hteo bih da ga spremim za prolece.U katalogu pise da za njega ide ulje HP 140 a svi mi govore da sipaju SAE 90 pa me interesuje i vase misljenje.Pozdrav

Nazad
Vrh