Prihranjivanje pšenice

Mi se spremamo za repicu krajem februara ako vreme dozvoli 170kg/kj uree pilirane, tad ce i psenica dobiti istu porciju. To joj je sve i svja.

Ne znam zašto bi žurili. Uradite N-min analizu pa onda prihranjujte. Računajte da se sa snegom unese dosta azota u zemljište. Već 5 godina radimo N-min i zaista opravdava svaki dinar uložen u tu analizu. Prošle godine sa samo 100 kg uree po ha smo ostvarili 9 tona prinosa pšenice po Ha.

Ne znam zašto bi žurili. Uradite N-min analizu pa onda prihranjujte. Računajte da se sa snegom unese dosta azota u zemljište. Već 5 godina radimo N-min i zaista opravdava svaki dinar uložen u tu analizu. Prošle godine sa samo 100 kg uree po ha smo ostvarili 9 tona prinosa pšenice po Ha.
Sami ste uzorkovali ili platili kucu? na 30 je ok sa onom sondom da se uzima, ali na 90 nemoguca misija, zato je i dalje nisam radio

Kako sneg unosi azot u zemljiste? Odakle azot u sneg?

Snežni pokrivač predstavlja i blagu prihranu - svaki centimetar snega predstavlja 1 kg aktivne materije azota po hektaru.

Nazad
Vrh