Preuzimanje privatnih poruka

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.383
Lokacija
Apatin
U sklopu poljoinfo foruma postoji sistem za dopisivanje članova. On je ograničen na 100 privatnih poruka, tako da se povremeno neke poruke moraju i obrisati. Kako tu zna biti važnih stvari (brojeva telefona, adresa) postoji opcija da se neke poruke sačuvaju.

Kako se u skorije vreme planira prelazak na noviju skriptu kada je u pitanju rad foruma, desiće se da će sve privatne poruke biti obrisane. Zato je neophodno da one koje vam trebaju sačuvate, za šta postoji nekoliko načina.

Prvo je potrebno posetiti adresu http://poljoinfo.com/usercp.php

Tu ćete videti pristup za foldere "Primljene " i " Poslete" poruke. najverovatnije će vam biti važne samo poruke iz sekcije "Primljene".
Prva opcija koja se nudi jeste selektovanje kvadratića u gornjem desnom uglu i na taj način ćete obeležiti sve poruke prikazane na strani.Druga opcija je selektovanje samo pojedinačnih poruka. One koje obeležite označavanjem kvadratića će se jasno istaknuti.Kao poslednji korak potrebno je kliknuti na dugme Obeležene poruke pored kojega će biti ispisano kojiko ste poruka odabrali da ih sačuvate. Nakon toga će se pojaviti padajući meni sa dodatnim opcijama.

Za čuvanje poruka postoje tri opcije, a to su formati XML, CVS i TXT. Preporučio bih da poruke sačuvate u sva tri formata, pa da posle pogledate koji vam je sistem najlakši za pregled poruka. Kada odaberete opciju kliknite na Nastavi dugme.

Za one koji malo žure pri dnu strane je tekst kojim mogu da ubrzaju postupak preuzimanja svih poruka.

" Sačuvajte sve privatne poruke na svom kompjuteru kao:
XML | CSV | Text "
Kada skintete poruke koje želite sačuvati na svoj kompjuter proverite ih. Ako su svi podaci koji su vam bitni tu, tada možete biti sigurni da je sve dobro. Ukoliko jedna ili više poruka nedostaju probajte ponovoti postupak, ako i dalje bude problema javite administratorima pa ćemo videti.

Nakon prebacivanja foruma na novu skriptu, sve privatene poruke će biti izbrisa bez ikakve mogućnosti za povratak.
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.383
Lokacija
Apatin
Pa za sad nema precizan rok, ali što pre to bolje. Konačan prelazak se planira nakon testiranja, što može potrajati dva - tri meseca. Forum je previše obiman da bi se moglo nešto inprovizovati u hodu.
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.383
Lokacija
Apatin
98% foruma će ostati isto, raspored boja, način organizovanja tema, izgled konrol panela za naloge, način pisanja poruka. Najveća izmena jeste zapravo prilagođenost za mobilne telefone.
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.383
Lokacija
Apatin
Trebaš videtiu sekciji Poslete, mpžda tamo ima nešto.

 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.383
Lokacija
Apatin
Na novijoj verziji foruma (Xenforo) za sada nije omogućeno pruzimanje poruka direktno sa foruma.
 
Vrh