prese za seno

joksa1

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Mar 2014
Poruka
6
Pozdrav svima ja sam Joksa iz sumadije imam 32 godine i bavim se poljoprivredom od detinjstva. Svidja mi se ovaj forum zbog raznih iskustava drugih clanova iz kojih covek moze puno toga da nauci i sazna.Nadam se da cu i ja svoja preneti drugima i da ce im biti od koristi.

Poslednja izmena:
hvala na dobrodoslici, za pocetak interesuje me neka balirka srednje velicine koliko vidim komentare najradije bih neku someku ima li neko nekakav predlog gde da trazim i do koje cene one idu?

Dobro dosao komsija :ppozdrav:.Sto se balirke tice toga imas dosta sela oko Krusevca.A sto se marke tice moj predlog Someca,Riviera,Galigani,John Deere.Cene se krecu u zavisnoti od stanja,ali oko 2000e.

i ja sam najvise za someku ali ne bih nesto veliko a ni malo imam rakovicu 65 ali kod mene je teren slican Vrncanima,pa ne bi nesto veliko da me gura nizbrdo.Sto se tice Krusevca i okoline zvao sam 5,6 njih neki su cak i isli kazu jedno vidis a kad odes ono sam krs,treba da pogledam u Pozegi neke someke pa cu da vidim. Gledao sam jednu welger 41
u GM u Mlakovcu cenio 2000 nije losa za te pare ali kod mene ih nema pa neznam kakve su.

Dobre su Someke,brze u radu,dobar vezac,lake za traktor,verovatno si ih i gledao u radu cim nju i hoces.Neznam sta ima u Pozegi,ali po Krusevcu sam bio kada sam sebi kupovao pa znam da ima veci izbor.Znam za tu u Mlakovcu Someca 2500 kod vulkanizera onog.

Dobro dosao komso ja sam cu za tu iz mlakovca da niej losa da ga je sluzila dobro bez vecih kvarova balirao mom komsiji lepo veziva bale ......

eto a meni kaze da je iz uvoza kao dovezao mu burazer. Danas nadjem oglas, covek u Pricevicu 12 km od Valjeva ima someku 3500. Njih nisam sretao, u nedelju cu da idem da vidim.Kaze da je to noviji model od 11 i od 14-ce.Ceni je 2200 videcemo.

- - - - - - - - - -

ma ima nekog lufta u onim rukama sto ubacuju seno u tunel,to mi se nije svidelo,i zamenjen je jedan petljac i igla.Ona dva konusna zupcanika pozadi sto okrecu petljac takodje imaju aksijalni luft,(setaju na osovini)meni je cenio 2000 da je hteo da spusti 100e mozda bi i uzeo.

- - - - - - - - - -

kakve su new holand 265

Nazad
Vrh