Predstavljamo novi vlog

Pozdrav i dobro došao. Mogao si malo reći ko si, šta si čime se baviš i šta te zanima oko poljoprivrede. nema potrebe da se odmah ide sa samopromocijom.

Pozdrav i dobro došao. Mogao si malo reći ko si, šta si čime se baviš i šta te zanima oko poljoprivrede. nema potrebe da se odmah ide sa samopromocijom.

Ukratko,

Ja sam Bojan, osoba zadužena za medije ispred Dr Agro tima.
Ideja o stvaranju specijalizovanog vloga o ratarstvu ovakvog formata je potekla od kolege Branimira, koji je i voditelj jednog segmenta iste.
Dr Agro je zamisljen kao neprofitna emisija ili vlog (kako vam je lakse), koja ima za cilj da promovise edukaciju, zastitu zivotne sredine i modernu agronomiju.
Sastoji se iz nekoliko segmenata koji cine jedinstvenu celinu, u trajanju od max 20 min.
Ti segmenti su:

Dr Agro Skola - deo namenjen početnicima, farmerima, menadzerima i ostalim ljudima koji koji korak po korak obrađuje teme iz oblasti poljoprivrede. Ovaj deo je kompletno u of-u, pokriven 2d animacijama.
Dr Agro Minut - deo namenjen farmerima koji žele više znanja u oblasti pedologije, agronomije, mehanizacije...Kompletno u ofu, pokriven 2d animacijama
Dr Agro Show - centralni deo emisije koji obrađuje jednu temu
Dr Agro test - deo namenjen testiranju masina u realnim uslovima
Dr Agro eco- deo namenjen ocuvanju zivotne sredine, resursa zemljista kao i pcela i drugih polinatora
Dr Agro startup - deo namenjen upoznavanju farmera sa tehnoloskim inovacijama u svetu i kod nas
Dr Agr tech - deo namenjen obuci i upoznavanju sa terminom precizna poljoprivreda

Emisija nema sponzora, dakle niko nas ne finansira i nikome nismo duzni da radimo promocije. Iz otg razloga televizije ne žele da saradjuju sa nama, tj to je glavna prepreka.
Mozemo konstatovati da je u pitanju nezavisna emisija, uradjena po USA modelu, dinamicna non stop u pokretu.

Nemojte zameriti male pocetne greske, a ovim putem bi zeleli da cujemo vase utiske kao i sugestije/kritike:cool:

S obzirom da ja nisam agronom, za ostala pitanja mozete se obratiti Branimiru.

Hvala jos jednom i vidimo se,

Bojan

Licno mislim ako zelite da imate neku gledanost, treba da pratite aktuelna desavanje i trenutno stanje u poljoprivredi. npr evo sada je problem sa malinama, kupinama... gde pokusavaju opet da prevare ljude. Dakle idete npr u Arilje, Uzice... i pokusate da razoblicite ovu spregu mafije i drzave. Ove tehnoloske inovacije u svetu, testovi raznih masina i vecina nabrojanog, nem to ko da gleda. Ovde domacini sa 35 hektara voca rade istu sa 539

Sve pohvale i podrška . Dobrodošao na forum .

Na prvi brzinski pogled , odličan projekat , uloženo truda i znanja , svježa saznanja i uopšteno , samo nastavite .

Licno mislim ako zelite da imate neku gledanost, treba da pratite aktuelna desavanje i trenutno stanje u poljoprivredi. npr evo sada je problem sa malinama, kupinama... gde pokusavaju opet da prevare ljude. Dakle idete npr u Arilje, Uzice... i pokusate da razoblicite ovu spregu mafije i drzave. Ove tehnoloske inovacije u svetu, testovi raznih masina i vecina nabrojanog, nem to ko da gleda. Ovde domacini sa 35 hektara voca rade istu sa 539

Emisija je iskljucivo fokusirana na ratarstvo. Smatramo da vec postoje renomirane emisije koje se bave ekonomsko politickim i promotivnim aktivnostima. Mi zelimo da radimo na kvalitetu gledano iz perspektive edukacije i prakse.
Nije nam cilj kvantitet gledanosti vec kvalitet.
Sa 2.5 mil ha pod ratarskim usevima, verujemo da ima potencijala.
Znamo da je mehanizacija zastarela, da ljudi nemaju, ali opet tehnologija se razvija i mi je moramo pratiti bar na par minuta nedeljno.
Svakako da ima tema koje ce biti zanimljive i bliske svima.
Hvala vam na savetu u svakom slucaju, nadam se da cete nas pratiti.

Bojan

- - - - - - - - - -

Hvala Momo, pratite nas:)

- - - - - - - - - -

Hvala Momo, pratite nas:)

Ratarstvo je svakako oblast gde se može dosta toga reći. Jako mnogo ima novosti koje treba što pre primeniti na našim prostorima.

Ratarstvo je svakako oblast gde se može dosta toga reći. Jako mnogo ima novosti koje treba što pre primeniti na našim prostorima.

Tako je Novii,

Pogledajte šta se sve radi u svetu. Zašto ne prebaciti jedan deo znanja i kod nas.

Npr jedna od tema koju ćemo obrađivati je kalcifikacija kiselih zemljišta kao i gipsizacija alkalnih zemljišta.

Pozdrav

- - - - - - - - - -

Zdravo:osmeh:,

Novi vlog o modernom ratarstvu je krenuo.
Pogledajte nove, edukativne sadržaje na sledećim linkovima:
https://www.youtube.com/watch?v=g0v9ARmX0tM
https://www.youtube.com/watch?v=vhonEi5-5Yk&t=103s
https://www.youtube.com/watch?v=Uzn3OGW46MI&t=28s

Danas smo pokusali da pojasnimo ulogu kalijuma u zemljistu i biljkama.
Pogledajte Dr Agro Minut #003

https://youtu.be/Rs31cWt37rI

Pozdrav

B

Pozdrav i dobrodošli na forum! :ppozdrav:
Veoma je lep gest što želite da podelite svoje znanje sa nama.
Mene će posebno zanimati ovo o kalcifikaciji kiselih zemljišta.

Bravo za koncept nezavisnosti od sponzora i regenerativne tehnologije. Nadam se da priča neće ostati na nivou tizera:) Samo napred...

Nazad
Vrh