Pragmatičar

pragmaticar

Novajlija
Učlanjen(a)
17 Nov 2009
Poruka
22
Pozdrav svima na forumu.Moja životna ideja je pragmatizam.U prevodu na naš jezik(ni sam do skoro nisam znao šta to znači al sam našo u rečniku i pomislio-to sam ja!)
Pragmatizam-filozofski pravac koji polazi od shvatanja da je pravo merilo svakog saznanja isključivo u njegovoj praktičnoj vrednosti i korisnosti.Po njemu,istina je samo ono što ima praktičnu vrednost,što zadovoljava čoveka i što mu pomaže na putu do uspeha.
I tako...ja sam kao pragmatičar shvatio da volim poljoprivredu ali avaj kad je moj otac pokojni izbetonirao svaki pedalj zemlje što smo imali :osmeh:
Sad sam skinuo jednu staru hladnjaču sa kamiona,mala je,ali se nadam da će obavljati posao,pa sam mislio da se bavim preprodajom voća i povrća.Zato,ko ima robe i želi da je plasira nek se javi da probamo da radimo nešto.
Ja sam bez posla,svašta sam pokušavao da radim ali nikako da se u nečemu skrasim...
Pre par godina,krenem da gajim pečurke bukovače i kad sam pravio supstrat i mleo slamu na nekom starom tarupaču za kukuruzovinu,prevarim se i isečem tri prsta...Nedugo zatim krenem da gajim kuniće,ali to sam samo za sebe,nisam uspeo ni jednog da prodam,nisu navikli ljudi na ovo meso...šta li...
A mora se raditi,dvoje dece,supruga nezaposlena a od države nema subvencija :nono:
Zaklučak moje pragmatičnosti u praksi:Nema leba bez motike.

Poz druze,i dobrodosao na forum.Nadam se da ces uspeti da se "skrasis" sa preprodajom.Uvek se pre snalazilo u trgovini nego u proizvodnji.

Nikola.KV je napisao(la):
Poz druze,i dobrodosao na forum.Nadam se da ces uspeti da se "skrasis" sa preprodajom.Uvek se pre snalazilo u trgovini nego u proizvodnji.
Hvala Nikola.Znam da je proizvodjačima uvek bilo najteže,ali zato što to znam neću ja biti jedan od onih klasičnih preprodavaca koji ne cene paorsku muku.Nadam se ukoliko naidjem i upoznam ovde ljude za neku saradnju,nevezano za preprodaju,možda u kunićarstvu,gljivarstvu svejedno da će to biti na obostranu korist.

Nazad
Vrh