Odg: PRASENJE KRMACA
Neznam staje *mustuluk* .Jedini ultrazvuk za koga sam cuo je oko smederevske palanke na odgajalistu uniorMZ a cuosam da nisu skupi oko 500e . Ako budem prosirio proizvodnju sigurno cuga kupiti.
AL pitanjeje kako beztoga da saznamo ,dali je sve u redu , transportovaosamje u VISOKOsuprasnom stanju pa postoje razni strahovi najvise me brine dase nije upregla materica.
Inace sam spremio peskire jod rivanol i sterilne makaze u svinjcu. Akose pupcana vrpca sama ne otkine presecemje podvezem poprasim i jodiram akose otkine samo jodiram po obrisem prase od plodove vode (da nedodje do udisanja zbog upale pluca ) pa pod sisu. Jos samo da naucim isteknem hrabrosti da zavucem ruku i bicu
@mira
niske temperature u objektu kod prasadi dovadi do glikemije ( smanjenje secera u organizmu i umiranje usled toga) krmaci dajem po oko 100g secera po obroku daliim to podpomaze i dali ce pomoci i putem mleka. Posle 10 dana izvodim majku napolje 2xpo 1 sat a prasice dohranjujem mlecnim koncentratima a odozgore pospem secer dabi naucili da jedu i pomaze u termoregulaciji organizma ,ali do tada?
Post je spojen: [time]Mon Jan 4 01:13:50 2010[/time]