Pozdrav, prvo da se predstavim: moje ime je Nikola i registrovao sam se na ovaj forum primarno jer posedujem zemlju koju zelim da prodam, a nemam bas iskustva sa poljoprivredom/ustanovama/cenama itd. (imam 23 god.) pa bi mi trebala mala pomoc oko svega, ako je moguce saznao sam sta treba da uradim kao prvi korak (da izvadim list nepokretnosti u 'katastru' kako kazu ljudi)tu sam sve zavrsio samo jos cekam da mi se obrise restrikcija zbog 'malodobnosti' s obzirom da nisam vise malodoban, a u listu i dalje pise da jesam (sto po meni nema nikakvog smisla, ali eto drzava treba da se ogrebe na svaki moguci nacin). E sad, ako je moguce da li postoji neka dobra dusa da mi pojasni jos neke stvari: kako da odredim cenu zemljista, da li postoji drzavna ustanova kojoj bih mogao da se obratim za procenu cene ili to rade agencije?? a drugo pitanje je, ako bih nasao kupca, sta treba da se uradi (pitanje mozda zvuci glupo, ali sta da radim kad sam potpuno nov u ovom svetu ;odraslih' ), znaci recimo da sam nasao kupca, gde se ide, sta se radi, kako se prepisuje, kako ide nacin placanja, zanima me sto vise informacija. Pomoc bi mi VEOMA dobro dosla i jako bih bio zahvalan za bilo koji oblik pomoci