Pozdrav!!!

kuvar

Novajlija
Učlanjen(a)
15 Jun 2013
Poruka
11
Pre svega pozdrav svim clanovima foruma zovem se Darko i imam 24 godine.Zivim u okolini grada Pozarevca.Obradjujem zemlju od nekih 4hektara.Uzgajam razlicite kulture pretezno rotacija detelina kukuruz i jecam.Imam dve krave,proizvodimo sir pretezno za nase usluge a sto pretekne zavrsi na pijaci.Uclanio sam se najvise iz razloga jer sam hteo da se sto vise informisem o uzgoju teladi kao i ceni istih.Naime planiram da kupim za pocetak 2 ili 3 mladih teladi sisavcadi,koje bih posle dohranjivao do kilaze od oko 150kg.Za ishranu bih kupovao mleko u prahu za telad a kasnije bih koristio svoju cvrstu hranu sa dodatkom nekih vitamina i minerala.A u periodima kada su moje krave muzne koristio bih njihovo mleko i na taj nacin da kazemo zaradio nesto vise.E sada od mehanizacije imam manje vise sve sto mi treba za obradu ove skromne zemlje.Sto se tice mesta imam uslova za nekih sigurno 8do10 teleta odjednom.Sada me muce neka pitanja pocev od toga ima li uopste ovo smisla?Cilj mi je da zaradim nekih 50-100e po teletu.A po mojoj racunici i nije nemoguce,mada problem je sto koliko vidim mala telad konstatno idu gore cak i do 250e.Sada dali kupiti simentalce musko-zensko ili uzimati i crvenog holstajna tu sam u dilemi.Izvinjavam se na ovako dugom i opsirnom postu ali me toliko pitanja muci.Bilo kakvi saveti i odgovori su dobro dosli.

Koja je cena teladi posto kod mene u mom kraju tj na Pozerevackoj pijaci za malu telad,sisavcad traze i do 300e ladno.A za telad od nekih 150,160kg odokativno procenjeno traze 500 i 550e.Ovako gledano ispade da se simentalac vise ne prodaje na kilo ili je to samo kod mene.

Nazad
Vrh