Hvala na toplom prijemu.forum pratim vec vise od godinu dana i iskoristio bih priliku da se zahvalim svim dobronamernim ljudima koji su ovde podelili svoja iskustva i savete bili su od velike pomoci u resavanju par dilema koje sam imao.
Sorta za koju sam se odlucio je Polka,to nije moj dugorocni cilj,naime nameravam da zasadim Vilamet prvo na 20a a zatim da u potpunosti zamenim Polku sa ovom sortom.
Za Polku sam se odlucio iz vise razloga ali najbitniji je sto nije potrebno imati veliko iskustvo da bi se ostvario neki prosecan rezultat,kao i dugacak period sazrevanja koji dozvoljava ispravljanje gresaka "u hodu".Prosle godine sam sa 20ari ubrao 1.821kg (od 1.800 sadnica sa kojima sam zapoceo).Tu naravno ne racunam ono sto sam podelio rodbini i prijateljima,tako da se po nekim mojim proracunima uklapam u prosek od 1kg po sadnici za prvu godinu.Inace sam se odlucio za organsku proizvodnju,"svi parametri su znacajno ispod dozvoljenih granica" na sta sam ponosan obzirom da je ovo tek pocetak.Zasad sam prosle godine prosirio na jos 25 ari (45ari ukupno) sa 2200 sadnica,videcemo koliko stete su napravili januarski mrazevi,nadam se da nece biti totalne stete.