JimmyZakazaka
Novajlija
Pozdrav svima od Marka iz Novog Sada. Bilo bi malo pretenciozno da sebe nazovem "poljoprivrednikom", jer sam za sada samo neko ko je par godina pekao rakiju za svoje potrebe i učio zanat od dede koji ima vikendicu i voćnjak na Banstolu (Fruška Gora). Ali najbitnije je imati planove i volju, a mlađi burazer i ja imamo i jedno i drugo... "Brend" smo krstili "Dedino unuče", lično sam dizajnirao nalepnicu, ove godine smo prvi put ispekli da imamo nešto i da prodamo, pa polako... Imamo ozbiljan kazan (160 litara), solidan šljivik, hvala Bogu živog i zdravog dedu "stručnog savetnika", dobru i poštenu "šemu" za kupovinu ostalog voća, kao i svoje redovne poslove koji nam obezbeđuju da možemo da se na miru posvetimo ovom (za sada) lepom hobiju koji će donositi neki dodatni izvor prihoda. Polako, korak po korak, strpljivo i uz konstantan napredak, to je plan. Pa jednog dana proširiti "paletu proizvoda" i na ajvare, džemove, slatko itd... da na neki način čuvamo uspomenu i na pokojnu babu koja je celo naše detinjstvo sve to za nas spremala... Ali otom potom.
Forum vidim pre svega kao priliku da nešto naučin, da pitam starije i iskusnije...
Forum vidim pre svega kao priliku da nešto naučin, da pitam starije i iskusnije...