Pozdrav.

svetoto

Novajlija
Učlanjen(a)
19 Nov 2015
Poruka
5
Zdravo svima. Zovem se Svetozar iz Ugljevika sam (RS), zivim u Novom Sadu ali cesto sam u rodnom kraju. Pridruzujem se ovom forumu iz sledeceg razloga: Zelim da remontujem do detalja ursus c 355, 1977god. Nisam majstor ali uvek sam voleo da se bavim mehanikom ali nije mi se dalo :)
Masina je jako zapustena, naravno mnogo toga ce majstor da uradi ali nesto i ja znam o Ursusu , a vidim da ovde ima ljudi koji jako mnogo znaju o onome sto je meni potrebno, i kao pomoc i kao savet. Ne bavim se poljoprivredom, otac je nastavio to da radi u Ugljeviku, on je i prvi vlasnik, traktor se ne koristi vec neko vreme jer ima jos 2 komada ALI!!!! Na tom ursusu sam zaradio svaku paru bukvalno u periodu od nekih 10-12 god. rada , dok sam bio i ziveo u Ugljeviku. Necu da ga prodam, zelim da ga sredim.
Hvala

Pozdrav Svetozare i dobro došao na poljoinfo forum. Što se tiče te mašine nabavi malo stpljenja, jer može potrajati dok se sredi. Međutim kad ti znači, na kraju će se isplatiti.

Sve znam. Proces je vec poceo, nigde ne zurim, vremena imam ali za neke stvari mi trebaju saveti. Jednom je radjena generalna na njemu ali totalno pogresno i jako lose.

Za pocetak jedno pitanje. Kako proveriti da li je motor dobar tj. kako ustanoviti da li je za otvaranje ili ne. Znam da ne trosi ulje, nema problema sa kuvanjem vode, jedino dimi malo vise nego inace sto ti motori dime. Probao sam ga, ima snage ali jako dimi kada se optereti, lamela proklizava.

Za pocetak jedno pitanje. Kako proveriti da li je motor dobar tj. kako ustanoviti da li je za otvaranje ili ne. Znam da ne trosi ulje, nema problema sa kuvanjem vode, jedino dimi malo vise nego inace sto ti motori dime. Probao sam ga, ima snage ali jako dimi kada se optereti, lamela proklizava.

Ovo pitanje nek se prebaci u temu Ursus pa ćemo tamo da nastavimo prepisku.

Nazad
Vrh