Pozdrav

marko_golubovic

Novajlija
Učlanjen(a)
6 Mar 2014
Poruka
5
Veliki pozdrav svim clanovima foruma.

Zovem se Marko Golubović, i iz Niša sam. Radim kao regionalni menadžer AXA osiguranja i diplomirani ekonomista sam. Sa drugom sam odlučio da počnemo sa poljoprivredom i da iskoristimo subvencije koje se daju na jugu a naročito Fruits and berries.
Zato smo uzeli 17,5 ha zemlje u najam na licitaciji u Vele polju i u Banji Topilo. U pitanju je državna zemlja.
Planiramo da na 4 ha zasadimo jagode a ostatak da radimo žitarice. Sa obzirom da zemlja nije 20 godina rađena sada smo je izorali, sredili za setvu i posejali ovas (otporan na korov). Kada skinemo ovas odradicemo je totalom pa idemo dalje, bitno je da je dovedemo u red. Kada dodje nešto više para planiramo kupovinu traktora i mašina, za sada sve uslužno. Skuplje je ali i dalje ima matematike, moramo da imamo prioritete a sada je prioritet ulaganje u sadnju jagoda, bunar i sisteme.

Pomoć oko svega je preko potrebna i hvala na svakom savetu.

Velika je hrabrost uci sada u poljoprivredu na takav nacin,bez vlasnistva zemlje i bez mehanizacije,bez ikakve strategije u ovoj grani privrede i sa potpunom neizvesnoscu...
U svakom slucaju,srecno i dobrodosao! :ppozdrav:

Hvala! Zemlju cu da nadjem ovde je zemlja jeftina (a i ovih 17.5ha nije malo za pocetak :osmeh:), strategiju imam a i mehanizaciju cu polako da kupujem. Bitno je da imam volju a imam i ljude sa kojima mogu da se posavetujem. Imamo dobre plate i ja i kolega tako da racunam da cu moci od toga da finansiram usluge. Neizvesnost u svakom slucaju nemam jer nemam nameru da se odreknem posla koji radim. U svakom slucaju svi mi govore da sam lud :haha:. Videcemo za nekoliko godina da li stvarno jesam :osmeh:

Nazad
Vrh