Pozdrav svima!

faradej

Novajlija
Učlanjen(a)
20 Jun 2016
Poruka
1
Poštovanje svim članovima foruma,

Kupili smo kuću na Paliću sa 23,5ara placa. Zemljište je crni pesak i kažu da je veoma plodan za voće i vinograd. Mi lično ne polažemo prevelike nade u uzgajanje jer smo zaposleni od jutra do mraka u svojim poslovima, ali želimo da jedan deo placa bude pogodan za dečiju igru, sa ponekom voćkom, a da ostatak placa bude zasađen lešnicima orasima ili nekim drugim orašastim voćem, a sve sa ciljem da ne iziskuje preveliko održavanje, najviše zbog vremena, koje mi za to ni nemamo.

Drugu, veću brigu nam zadaje bunar, kojem je napuklo usisno crevo (od obične kanalizacione cevi je bilo) i trenutno pozajmljujemo vodu od komšije. Komšija je pre par dana izbušio bunar i on je na drugoj vodi, tj. na oko 40m. Mi bismo da naručimo bušenje na trećoj vodi i to negde dublje unutar placa, da se odmaknemo i dalje i niže od žila na drugoj vodi, a sve to u nadi da ćemo nekako naći čistiju vodu za domaćinstvo i za potrebe placa. Interesuju nas mišljenja stručnjaka. Čovek, koji nam nudi bušenje je naš komšija, koji decenijama buši bunare i ima svoju mapu bunara i pretpostavljene žile duž naselja, pa bi verovatno znao dobro da nađe bunar. Mi smo istina zabrinuti, ali se nadamo još nečijem mišljenju kako bismo bili sigurniji u svoju odluku.

Pozdrav i dobro došli na poljoinfo forum. Ovde ima par tema vezanih za bušenje bunara na forumu, pa ih prelistajte, ako nenađete odgovore, pitajte.

Bušenje bunara na njivama

Bušenje bunara

Sistemi za navodnjavanje

Malo je verovatno da će neko ko ima iskustva oko bunara videti vaša pitanja ovde. Možda biste mogli da odradite analize postojećih bunara, odnosno njihove vode i tako da preciznije znate da li želite sa te dubine vodu ili sa neke druge.

Nazad
Vrh