Pozdrav svima

Mladja064

Član
Učlanjen(a)
9 Okt 2014
Poruka
77
Prinudjen sam da se vratim na selo i da radim poljoprivredu. Posle nekog vremena razmisljanja shvatio sam da je bolje da pokrenem neku proizvodnju od koje bih mogao nesto da zaradim i da zivim pristojno. Smatram da je to bolja opcija, jer je bolje uloziti dnevno 8 sati rada u svom domacinstvu. Nego raditi kod nekog privatnika ne prijavljen za 17-20 hiljada dinara. Apsolutni sam pocetnik sa svojih 24god. Zivim u brdsko-planinskom kraju i pokusavam da dodjem do zakljucka u sta je najbolje uloziti vreme i novac da bi se moj trud isplatio. Od mehanizacije imam IMT539 sa par prikljucnih masina plug, drljaca, sejalica za kukuruz, prikolica. I naravno IMT 506 koji mi za sada kida ruke a i zivce!

Dobro došao na forum, ima ovde dosta iskustava sa raznim poslovima u poljoprivredi.

Za sad je kod mene klasicno seosko domacinstvo. Cuvamo 11ovaca i 5koza. Sadi se jecam i kukuruz i sakuplja se seno za ishranu.
E sad ja bih hteo da sadim neko voce koje bi bilo isplatljivo za prodaju ili za dalju obradu, tipa da se pece rakija kada je losa otkupna cena. Tu mislim da bi dunja bila dobra investicija prvenstveno zbog tezine ploda a i zbog dobre cene rakije.
Razmisljao sam da sadim i visnje, ali mislim da cu odustati posto je ove godine cena bila uzasna 25-35din/kg.

Ako zeliš da se baviš voćarstvom onda se koncentriši samo na jednu vrstu!! Brdsko planinski predeli su bar po meni uvek bolji za voćarstvo nego za ratarstvo! A ako to treba da ti bude glavna zarada onda se nemoj ustručavati da jednu ili dve njive na kojima radiš psenicu ili kukuruz zrtvuješ za voćnjak! Jedna delatnost ti mora biti "na veliko"

Pozdrav i dobrodošao

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk

Nazad
Vrh