Pozdrav svima, potrebna mi je pomoć!

whu

Novajlija
Učlanjen(a)
2 Maj 2011
Poruka
4
Dragi svi, pošto sam prevodilac i trenutno radim na tekstu o pesticidima, potrebni su mi nazivi ovih štetočina (buba) na srpskom. Pokušavala sam, otvarajući slike u guglu, da se setim rešenja ali to mi nije mnogo pomoglo s obzirom da se ne razumem u ovu oblast. Bila bih vam jako zahvalna ako biste mi pomogli oko preciznih naziva ovih insekata na srpskom - wireworm (valjkasti crv?), seed corn maggot (kukuruzni crv ako se to tako kaže?), chinch bug, aphids, grape colaspis, thrips, southern corn bullbug?

Hvala puno unapred!

Pozdrav,

Katja.

Bilo bi lepo kada bi ste rekli šta i gde radite, a ne samo ovako počnete temu sa pitanjima, jer bi verovatno u i budućnosti mogli imati koristi od znanja pojedinih ljudi na forumu...

Izvinjavam se što sam ispala neuviđavna, zaista mi je neprijatno. U mom poslu se, nažalost, često dešava da dobijete nešto da uradite po hitnom postupku, a to nije uvek lako. Nakon bezuspešnog vršljanja po guglu, jedini način da dođem do odgovora je bio da pokušam da ga potražim od nekoga ko se razume u datu oblast.
Inače, imam 23 godine, tek sam završila Engleski jezik i radim honorarno za prevodilačku firmu.

billbug je pipa, ima ih sto vrsta, verovatno neka kukuruzna ali to će ratari bolje znati. Varroa je Varoa a mite grinja na engl. pa se tako i kod nas naziva Varoa grinja.

Nazad
Vrh