pozdrav starim majstorima

lata

Novajlija
Učlanjen(a)
9 Jun 2015
Poruka
3
bavim se proizvodnjom i prodajom jaja, samo što mi proizvodnja slabo ide poslednjih nedelju dana pa zato i pokušavam da nadjem spas na forumu.
ukratko, da izložim problem.
hranu pravim po jednom receptu s foruma.
prekrupa 62
sojina sačma 10
sojin griz 5
suncokretova sačma 12
kreda 8
premiks za nosilje 3
rasa koka lohman brown
koke hranim 2 puta dnevno, ujutro odmah po paljenju svetla i u 15h. Svetlo je upaljeno od 5i30 do 21 i 30. palim i gasim svetlo u minut.
dobijaju dva puta dnevno po 60 gr hrane.
voda je na nipl pojilice, ispod pojilica su kanalizacione cevi za odvodjenje vode, tako da je hrana uvek suva jer voda ne upada.
koke držim u kavezima, po 5 komada u svakom kavezu. imam 156 komada, pre mesec dana, nešto su odjednom poludele i ugazile 4.
nosivost posle te njihove ludosti je ostala odlična, nepromenjena, preko 95 posto.
medjutim, pre jedno nedelju dana, nosivost je s 151komada jaja, pala na 134, pa na 131, i sad već tri dana ne podižu nosivost preko 120 jaja.
koke sam nabavio 1.marta, a prvo jaje su snele 16.marta

gde grešim?

Poslednja izmena:
Pozdrav i dobro došao na forum. Što se tiče toga sa kokama nosiljama malo mogu pomoći, ali mogu reći gde si pogrešio u statu na forumu.

Ovo je deo za predstavljanje, a ovo što si ti napiso spada u offtioic, pisanje nevezano za temu. Problem je što će ti slabo ovde tvoju poruku videti ovi što drže koke nosilje i teško da ćeš dobiti odgovor. Zašto ovo otprilike što si ovde pitao, pitaj u odgovarajućj temi u delu foruma za živinarstvo, pre ćeš dobiti odgovor.

U svakom slučaju dobro došao na forum. :ppozdrav:

hvala na obaveštenju i izvinjavam se
ovo je prvi put da ja nešto pišem na forumima pa se slabo snalazim
izvin'te još jednom

Opušteno, nije to neki veliki propust, ali se potrudiš da napišeš i sve objasniš, pa čekaš odgovor, a situacija je da ljudi koji se time bave, ne vide pitanje.

Nazad
Vrh