Pozdrav radni narode!

uzgajanje

Član
Učlanjen(a)
28 Maj 2018
Poruka
32
Pozdrav svima na forumu, čitam ga već dugo i pratim, pa sam se od skoro rešio i registrovati.

Od skoro sam se zainteresovao za voćarstvo, pa ove jeseni na 15 ari sadimo raznovrsnog voća za porodične potrebe. Prošle jeseni smo posadili 8 borovnica (duke i bluecrop), 30 sadnica polka maline, roxana jagode itd. Ove jeseni bi to sve bilo u dosta većem broju i dosta profesionalnije odradjeno.

Inače, kad već pišem ovo predstavljanje evo da iznesem neko moje vidjenje šta je globalni plan oko proizvodnje hrane. Ceo ovaj trend da je za biljke potrebno sve više i više raznih prskanja, zaštita od bolesti itd mi deluje da ide ka tome da će retko šta moći da opstane i da radja bez mnogo preparata, a to neće moći da ide tako u nedogled. Pretpostavljam da će u jednom trenutku doći do toga da će ''plastična'' hrana koja se štancuje zameniti pravu prirodnu hranu. Tome u prilog ide i to što se cene srozavaju do dna i teraju se proizvodjači da odustanu od svoje proizvodnje i batale to. Sve to ide u pravcu toga da veliki lanci, giganti preuzmu kontrolu nad proizvodnjom hrane tako što će je štancovati u fabrikama, kao što štancuju plastične čaše ili saksije. Mislim da idemo ka takvom društvu nažalost. Daj Bože da grešim. Mi smo odlučili porodično da se uključimo u gajenje raznovrsnog voća a možda kasnije i samo jedne kulture na većoj površini pa kako bude. Bar za sopstvene potrebe, uprkos tome što vremenske prilike na idu na ruku, bolesti i štetočine takodje, isplativost gajenje isto itd. Borićemo se pa kako bude :)

Puno sreće želim svima sa ovogodišnjim rodom pa se kucamo u nekim temama.

Pozdrav i svako dobro!

Pozdrav i dobro došao napoljoinfo forum. Mislim da ti razmisljanja idu u dobrom pravcu, ali kad pišeš nemoj toliko velike pasuse jer se lakše pročita kad su manji.

Pozdrav i dobro došao napoljoinfo forum. Mislim da ti razmisljanja idu u dobrom pravcu, ali kad pišeš nemoj toliko velike pasuse jer se lakše pročita kad su manji.

Hvala na dobrodošlici novii. Mi se znamo inače sa onog IZF foruma. :) Važi, imaću u vidu tvoju sugestiju, i inače se trudim da budu kraći pasusi, nego ovo bila jedna celina kad sam pisao pa zato.

Nazad
Vrh