Pozdrav Paori !

Conka_84

Novajlija
Učlanjen(a)
26 Avg 2012
Poruka
20
Nov sam na forumu pa je red jelte i da se predstavim.
Ja sam Sava Milivojev i iz Aleksandrova sam, to vam jeu opstini Nova Crnja u Banatu ili ako vam je poznatije kao nekada kako se zvalo Velike Livade. Tu sam rodjen 1984 god,, zivim i radim. Bavim se poljoprivredom, zajedno sa ocem radimo oko 250 jutara. Od masina imamo 2 kom. IMT 5360, 1 kom 5270, imt 558, imt 577 , imt 539, novi kombajn CLAAS tucano koji smo kupili ove god, i razne druge prikljucne masine. Ove godine smo sejali 126 jutara psenice i 131 jutro suncokreta. E toliko od mene za pocetak, valjda je dovoljno.

Verovatno prošle godine nije bila pšenica i suncokret nego suncokret i pšenica.
Ima i kod nas deo atara gde se najbolje pokazalo žito i suncokret u plodosmeni.Kukuruz i soja čim malo zasuši tamo omanu tako je i ove godine .

pricaju sada u mom selu na Majmunskom ostrvu, da mi imamo nekoga iza nas i da su nam javili da nesejemo kukuruz da ce biti susa :)

- - - - - - - - - -

gaji se u nassem ataru i kukuruz, ali ja vec 10 god. samo psaenicu i suncokret u plodosmeni i imamo odlican prinos, suncokret ove god rekord 2.800 kg / jutru i to kondi

Svaka čast!
U delu atara koji sam spominjao uglavnom ne omane ni suncokret ni pšenica ali se ljudi pomamili za sojom i kukuruzom pa počeli stavljati tamo.
Ja prošle godine tamo u ritu imao soje preko 20 m po jutru ali bila godina takva.Ove ko se zeznuo (stavio soju) sumnjam da će imati i 10 m iako smo dobili kišu i dosta solidno soja izgleda u delu atara gde ide.Zeznuo sam se pa tamo stavio kukuruz na 10 jutara iako prošle godine imao tamo od 3500-4000 kg po jutru.Ove ako bude 2000 biću prezadovoljan.
Bilo mi žao da mi suncokret bude zastupljen na 50% površina pa reko da ubacim kukuruz.Kada bih znao kad ću pasti ja bi seo.
Inače verovatno sledeće godine uvodim u proizvodnju samo dve kulture.

Nazad
Vrh