Pozdrav iz Zadarskih ravnih kotara i Bukovice

Medviđa47

Novajlija
Učlanjen(a)
6 Jan 2025
Poruka
3
Ivan, 28 godina. Planiram se baviti kozarstvom, mliječne sorte murciana granadina. Od mašina imam samo motokultivator Valpadana VMC 14 sa plugom,frezom i prikolicom. Trenutno kao hobi ugodno sa korisnim uzgajam povrće, prikupljam stara sjemenja, znanja i znanja prikupljam, nikad dosta. Zato sam tu da vidim što vi ljudi pišete, da učim, pa možda i podjelim iskustvo, ma da će biti više pitanja
😁😁😁

Pozdrav ,dobrodosao.
Kad si tu ,jedno nevezano pitanje . Ima li u tvom kraju ,i u kojom selima najvise,prezimena Šarić ?
Istrazivao sam malo o porijeklu svojih predaka i sve upucuje na taj reon kod Zrmanje ,Karinskog zaliva...? Izvini na smetnji

Pozdrav ,dobrodosao.
Kad si tu ,jedno nevezano pitanje . Ima li u tvom kraju ,i u kojom selima najvise,prezimena Šarić ?
Istrazivao sam malo o porijeklu svojih predaka i sve upucuje na taj reon kod Zrmanje ,Karinskog zaliva...? Izvini na smetnji
Ima, dragi moj. U mom selu sa ćaćine strane, selo se zove Medviđa.
Evo i videa iz zaseoka, snima moj rođak Katuša.

Moracu navratiti , nisam znao za taj zaseok. Hvala ti . Po mom istrazivanju ,jos u 18om vijeku ili 17om , preci su nomadeci stokom isli po Bosni i zaustavili se ovamo u Posavini . Koji su ostali ,tamo ,primili su katolicku vjeru , a ranije su bili pravoslavci . Sto naravno nije bitno , ali uklapa se.

Poslednja izmena:
Moracu navratiti , nisam znao za taj zaseok. Hvala ti . Po mom istrazivanju ,jos u 18om vijeku ili 17om , preci su nomadeci stokom isli po Bosni i zaustavili se ovamo u Posavini . Koji su ostali ,tamo ,primili su katolicku vjeru , a ranije su bili pravoslavci . Sto naravno nije bitno , ali uklapa se.
Može, navrati, javi se slobodno prije dolaska.

Nazad
Vrh