Pozdrav iz Kicevo, Makedonija

Bobi-MK

Član
Učlanjen(a)
28 Sep 2016
Poruka
32
Pozdrav svima,
Da se ukratko pretstavim
Moje ime je Slobodan, zivim u Kicevo, Makedonija

po struci sam ekonomista i radim smetkovodstvo, ali me u zadnjih godina Agrobiznis veoma zainteresovao.
Za sada testiram , sta bi se moglo uzgajati na parcelama koje imam ( nista veliko ), kako bih postepeno preinacio u ozbiljniji biznis u buduce.
Za sada sam podigao plantazu brzorasteceg drveta Paulownia, svega oko 480 broja na povrsini od pola hektara.
Pokusao sam i jednu malu test parcelu , posejavsi Heljdu i uspostavilo se da dobro uspeva i ne trazi mnogo ulaganja.
Male kolicine Godzi bobice i aroniju

Sada planiram mala test parcela sa Lesnjacima ( oko 40 broja ) i to Tonda gentile dela lange, Rimski, i Turska sorta Ran Trapezundski
Isto tako planiram rehabilitirati parcelu Oraha, koju je moj djed sadio. Radi se od oko 60 oraha, od kojih je moje pola parcele . Tamo gde su znatvno zaostale ili gde se nisu primile planiram nasaditi 15-tak kom. novih sorti Chandler , i Franket i Perdo - kao oprasivaci . Nadam se da ce ovi podstici i one koje su bile zapostavjene ,u smislu oprasivanja. Svakako planiram se dobro pobrinuti i za ove zapostavjene, kako bi ih koliko mogu vratio u kondiciju.

To je za sada, nadam se puno nauciti na ovaj forum, i svakako spodeliti ono sto znam

Dobrodošao prijatelju. Za Kičevo me vežu lepe uspomene iz Vojske gde sam proveo lepih nezaboravnih 15 meseci.

Pozdrav od Mirka iz Kule.:cao:

Pozdrav Slobodane i dobro došao na poljoinfo forum.

Nazad
Vrh