Pozdrav iz doline rijeke Sprece...

fikret

Novajlija
Učlanjen(a)
25 Jun 2011
Poruka
24
Vec godinu dana pratim ovaj forum i eto vrijeme dodje da se i ja ukljucim...naime "izbjeglica"sam iz Amerike u kojoj sam proveo 10 godina radeci u drzavi NY...sad kad sam se ponovo "skucio" u zavicaju i ponovo zapoceo normalan zivot zelja mi je da se druzim sa osobama koje vole prirodu i farmerski zivot i lahke teme...trenutno od zivine na mom malenom rancu imam 110 japanskih prepelica,tri curana i jednu curku stare tri i pol mjeseci,pet curica starih mjesec i koji dan,dva kunica novozelandski bjeli i 20 tovnih pilica...umalo da zaboravim i Brnju mog trobojca posto se bavim i lovom...Inace zivim tacno na pola puta izmedju Doboja i Tuzle u dolini rijeke Sprece izmedju Trebave i Ozrena...

Pozdrav...

Dobrodošao na Poljoinfo forum.

Zanimljivo predstavljanje.
Koji je razlog tvog porataka u zavičaj?

Bolje jedan dan zivota u zavicaju nego godina provedena u cemerici...nalovio sam se bjelorepih jelena,napecao pastrmki,smudjeva,basa,stuke i lososa ...kada sam se svega toga zasitio (a to me je drzalo tamo deset godina),onda sam prokleo Kolumba sto je otkrio Ameriku i pobjego u svoj zavicaj...naravno sa americkom penzijom u dzepu...inace elektricar sam po zanimanju i 5 godina sam u cemerici radio kao privatnik..sto bi rekli bio svoj gazda...ali sve jedno mnei kad bi dali Las Vegas pod grunt ali da tamo ostanem ..samo bi im se nasmijo u lice...
Hvala svima na dobrodoslici..
Dobrodošao na Poljoinfo forum.

Zanimljivo predstavljanje.
Koji je razlog tvog porataka u zavičaj?

dscn8441.jpg

Dobro došao skoro pa smo i komšije,penzija nek je samo duga, ako bog da bice tu dobrog lova pa mozda pane neka zvanica na srnetinu.

Hvala Dragane na dobrodoslici....nadam se da cemo uskoro biti u prilici popiti kafu ili casu dobrog vina negdje u Doboju...pozdrav,.

Nazad
Vrh