Potraga za drvenim ralom :)

EtnoZbirka

Novajlija
Učlanjen(a)
25 Nov 2021
Poruka
4
Pozdrav ljudi. Ja sam Nikola, i bavim se prikupljanjem etno predmeta. Nemam veze sa poljoprivredom, osim što imam nekoliko zaprežnih plugova i zaprežnih kola. :D odlučio sam da napravim profil ovde, jer pokušavam već godinu dana da pronađem drveno ralo-preteču pluga. Skroz drveno, samo raonik gvozdeni. Kontam da znate razliku između rala i pluga, ali ko ne zna, ralo ima jednu ručicu i nema dasku za okretanje zemlje, ima dugačku rudu koja ide u jaram.
Ako na ovo. Sajtu postoji neko ko ima ralo, ili zna neooga ko može da ima sačuvano ralo neka me kontaktira. Molim Vas :D

Ima u Rumi na vašaru jedan stand sa starim stvarima pa probaj tamo.Sto se tice rala, daj boze da ga pronadjes, gvozdeni plug je poveo da se koristi vec pocetkom 20. veka, zar nije bolje da ga napravis?

Ima u Rumi na vašaru jedan stand sa starim stvarima pa probaj tamo.Sto se tice rala, daj boze da ga pronadjes, gvozdeni plug je poveo da se koristi vec pocetkom 20. veka, zar nije bolje da ga napravis?
Znam za rumu. Prikupljam predmete već 10 godina, i imam gvozdeni, drveno gvozdeni i drveni plug. A ralo imam jedno, i to čak ralo koje ima dasku i vrši funkciju pluga prevrtača.
Nije mi poenta da napravim novo. Bitan je original :)

Nazad
Vrh