Postovanje

MilanPirot

Novajlija
Učlanjen(a)
19 Jul 2016
Poruka
2
Zovem se Milan i zajedno sa svojim ocem se bavim uzgajanjem kupina. Pozdrav svima.

- - - - - - - - - -

Kupinjak sam podigao pre 4 godine. Imam 240 sadnica na 7 ari povrsine. Doduse nisu sve ''isto godiste'' jer sadnice koje smo kupili se nisu primile sve odmah (Covek koji nam je prodao sadnice je ispao korektan pa nam je poslao jos jednu garnituru besplatno ali nece pa nece). Primile su se nekih 30-tak komada samo pa smo ja i cale kasnije ''uzilili'' od ovih i jesen po jesen dodjosmo do svih sadnica koje smo planirali da imamo. Prosle godine smo prvi put imali ''ozbiljniji'' rod od nekih 300 kg i prodali sve. Prodajemo iskljucivo ljudima ''od ruke do ruke'' po pijacnoj ceni(1E po kg prosle godine). Ove godine ocekujemo rod od bar 1000kg, bilo bi i vise ali je grad ubio dobrih 300kg barem. Troskovi po sezoni nam izadju 200e. Ne znam dali mogu da kacim klipove kao nov clan ali bih rado podelio izgled svog kupinjaka sa vama. Od foruma ocekujem podelu iskustava o svemu. Sad na jesen tacnije pred zimu planiramo da stavimo i protiv-gradnu mrezu tj. konstrukciju(Sajlu i ankere) pa bi mi dobro dosli saveti o izboru mreze. Konstrukciju imamo tj. Sajlu, ankere i naravno spaliri su vec postavljeni to se podrazumeva.

- - - - - - - - - -
Od sledece sezone planiramo da pravimo slatko dali od celog roda ili samo od ''neprodatog'' videcemo jos. Takodje smo kupili jos jednu parcelu od 15 ari koja se ''lepi uz nasu'' i ''izlazi na put'' tako da prostora za prosirenje ima ali otom-potom.. :)

- - - - - - - - - -

Nazad
Vrh