Pomoć oko freze imt 506

Dare

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2008
Poruka
618
Pozdrav svima.
Treba mi pomoc oko freze imt 506. Uskoro pocinje sezona, a freza ne radi pa ne radi. Kad je hladana pali dosta lako, ali posle nekog kratkog vremena pocne da puca na auspuhu. Takodje slabo prima gas i nema snagu kad frezira da brzo okrece moticice, nego se muci. Posto je proizvedena negde '74.g. i nikad nije otvaran motor, skinuo sam onaj poklopac cilindra gde je svecica. Klip je imao zazor oko 1mm u cilindru i mrdao levo-desno. Stavio sam nov klip i karike i kompresija je dosta bolja. Oseca se prilikom povlacenja sajle za paljenje. Ali opet gubi snagu. Karburator sam danas kompletno oprao i nista, opet isto. Menjana svecica i opet isto.

Svaka pomoc je dobrodosla. Narocito ako neko zna kako se steluje karburator jer se motor gusi na vecem gasu. Sad, da li dobija goriva premalo ili previse, pitanje je...

Pozdrav dare probaj da skines auspuh od freze hoce da zapusi ako nije to pokusaj da ocistis platine ili da stavis nove ali ako to radis obavezno vrati poklopac platina jer moze posle da te zeza

Auspuh nije u pitanju sigurno, skidan je. Hvala na odgovoru.

ps: Ne vidim logiku po kojoj moderatori raspoređuju teme. Zar ovo nema veze sa IMT?
I zašto se sve u vezi IMT-a i ostalih marki trpa u jednu temu od bezbroj strana? Totalno nepregledno. Takvu organizaciju sadržaja nalazim samo na ovom forumu i ni malo mi se ne dopada.

Meni su se dešavale dve stvari: prvo mi je slabije vukla i nije imala snagu, al je i pojačano dimila i primetio sam da mi malko troši ulje iz menjača... zamenio semeringe radilice i radila dalje normalno...
druga stvar kod ovijeh našijeh freza je očajan karburator, ako je u pitanju Jikov, a ako je Bing, nemA PROBLEMA...
Rešenje Jikov problema je u zameni karburatora-našao sam da u originalu paše sa ČZ 175 motocikla, popularne totice... naštelovao i radi ko lutka.

Treba samo paziti na kraju sezone da ne ostane gorivo u karburatoru, benzin ispari, ostane zgusnuto ulje na dizni i eto belaja. Zatvori se dovod goriva pri uključenom motoru i ostavi da potroši i sam se ugasi... pozzz

Nazad
Vrh