Glisic
Novajlija
Iz Mladenovca sam.Radim u jednoj propaloj firmi, privatno imam neki mali biznis i sa drugarom koji je iz sela Vlaska pocinjem da ulazim u poljoprivredu. Mislim da tu ima prostora za jos dosta novih. Blizina Beograda sa jedne strane i blizina Smederevskih sela koja se bave vocarstvom sa druge strane "osiguravaju" prodaju.
Za pocetak, smo posadili 600 sadnica Cacanske rane i Lepotice kao oprasivaca sa namerom da prosirujemo jos. U nasem kraju predhodnih 6 godina ta rana sljiva ima dobru cenu jer se otkupljuje za Rusiju. Ako nam vreme dozvoli da uradimo duboko oranje i pripremimo zemljiste, ove jeseni ce biti posadjeno jos nekih 700 komada.
Pored toga, na jednoj parceli od 1ha smo posejali beli kukurus 609B i prosli za ovu godinu dobro (negde oko 4500kg zrna).
Sirio bih jos ali me finansije za sada ovde zaustavljaju.
Za pocetak, smo posadili 600 sadnica Cacanske rane i Lepotice kao oprasivaca sa namerom da prosirujemo jos. U nasem kraju predhodnih 6 godina ta rana sljiva ima dobru cenu jer se otkupljuje za Rusiju. Ako nam vreme dozvoli da uradimo duboko oranje i pripremimo zemljiste, ove jeseni ce biti posadjeno jos nekih 700 komada.
Pored toga, na jednoj parceli od 1ha smo posejali beli kukurus 609B i prosli za ovu godinu dobro (negde oko 4500kg zrna).
Sirio bih jos ali me finansije za sada ovde zaustavljaju.