Poljoprivrednik + hladnjačar

Vlakooo

Novajlija
Učlanjen(a)
7 Dec 2015
Poruka
2
Pozdrav moderatorima kao i forumašima. Ja sam Vladimir iz Arilja, 33. god, kao i većina mojih ariljaca bavim se proizvodnjom maline (hektar i 20. ari), kupine (5 ari čačanke ali s prinosom od blizu 600. kg po aru) i šljive (sorte snenlej 120 stabala) a od 2006. godine vršimo i samostalno otkup tog voća uglavnom maline, imamo hladnjačicu kapaciteta 80 tona (porodičan biznis), tepih servis (najkvalitetnije pranje tepiha u regionu a i šire, potpis :osmeh:), gajim ćurke, koke, svinje sve to isključivo za potrebe svoje porodice, ostvaren kao roditelj, od skora i kao stric, pasionirani ljubitelj starih sorti voća, knjiga, istorije, psihologije i stripova...

Pozdrav Vladimire i dobro došao na poljoinfo forum.

Bolje Vas našao. ::namigivanje::

Znaš kako Kosjerac, kad malo razmislim, Topalovići u Maratoncima nemaju sreće sa ženama ali mi u našoj familiji nismo te "sreće"... :osmeh: tako da, kako ono kažu: žena je stub kuće a moja kuća ti je sa tri stuba (majka, supruga i snajka), hvala Bogu...

- - - - - - - - - -

jugi je napisao(la):
Pozdrav i dobrodosao na forum :) Posto se bavis malinom, jel bi mogao da mi kazes, ovako iz prve ruke , da li je moguce ostvariti svake godine 5-7t maline po hektaru , sorte vilamete, u uslovima bez navodnjavanja i kada postize optimalan rod? :ppozdrav:

Pozdrav i tebi... Probao sam da ti odgovorim privatnom porukom al nešto ne ide. Prinos maline sorte vilamet kreće se od 100. do 150. kila po aru u uslovima bez navodnjavanja, sa vodom prinosi dostižu i 200. pa čak idu ponegde i do 300. kg po aru u kombinaciji sa mrežom i prihranjivanjem kroz sistem. Ja nemam tu sreću što se vode tiče tako da mi je prinos ograničen u najboljem slučaju do180 kg po aru zavisno do godine. Malina je čudna biljka, proizvodnja nije nimalo jednostavna, da bi toliki prinos dobio potrebno joj je i odgovarajuće zemljište, dosta rada, okopavanja,
preparate protiv trave bukvalno izbaciti iz glave do berbe jer dosta malinjaka je zaraženo, osušeno ili su prinosi spali na 100. kg i manje po aru poslednjih godina kao posledica prekomerne upotrebe tih preparata a takav način obrade zemlje nije dobar ni za izdanke pa stoga nije ni čudo kada neko naleti na zaražen sadni materijal... Mi do berbe jednom preprskamo protiv trave, i to razblažimo ili nijednom, ko to ne želi da shvati ili ko ima odboj od motike, taj ima problema... Optimalan rod stiže već u drugoj godini. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh