Poljoprivredna mehanizacija

sdjurkovic

Novajlija
Učlanjen(a)
31 Maj 2016
Poruka
1
Pozdrav svima ja se zovem Slavko Đurković i više od 30 godina sam radio u IMT-u kao konstruktor poljoprivrednih mašina. Zatvaranjem fabrike nastao je vakuum u proizvodnji poljoprivrednih mašina tako da su korisnici orijentisani na uvoz polovnih (jer su nove mašine preskupe) nepoznatog kvaliteta i bez mogućnosti stručnog servisiranja i nabavke orginalnih rezervnih delova. Sa grupom ljudi koji su radili u IMT-u pokrenuo sam akciju nastavka proizvodnje poljoprivrednih mašina koje su slične programu IMT-a i prilagođene potrebama poljoprivrednika iz okruženja. Do sada smo u saradnji sa privatnim proizvođačima osvojili plugove 25, 30, 35 i 40 cm zahvata sa 1, 2 ili 3 brazde, drljače klinaste 3, 4 i 5 krila kao i međuredne kultivatore za kukuruz sa depozitorima veštačkog đubriva 2, 4, 6 i 8 redova. Cilj nam je da pokušamo da ublažimo posledice zatvaranja domaćih fabrika poljoprivredne mehanizacije i pomognemo poljoprivrednicima u ovim teškim vremenima.

Dobro dosao i mene zanima sta ce biti sa traktorima? Da li ce se moci kupiti NOV 539 u kvalitetu? Nebitno kako se zove. Radim sa 3 komada i sto se tice odnosa cena/iskoristivost to je apsolutno najbolji traktor. Da ima nov da se kupi bez razmisljanja bi uzeo.

Pozdrav Slavko i dobro došao na poljoinfo forum. Kako vidim ti bi mogao svaša zanimljivo napisati u delu sa traktorima, a vidim da ni pitanja neće nedostajati.

Nazad
Vrh