Pogled preko plota

Aleksidijus

Novajlija
Učlanjen(a)
24 Jan 2015
Poruka
4
Ne, nisam slučajno svratio na ovaj forum. Došao sam sa namerom i to onom najpokvarenijom mogućom. Došao sam da kradem. Da kradem ideje i savete, da prisluškujem i kopiram one sa najviše iskustva kao i one sa manje iskustva ali rešene da budu dobri u tome što rade.

Šalu na stranu, godinama unazad se 'ložim' na varijantu života u prirodi, sa pogledom na bar pola Srbije, uz stada ovaca i koza, pernatom živinom koja slobodno šeta, pa i sa krdom manguljica ako bi bio u mogućnosti da im obezbedim odgovarajuće stanište.

Rezultat mog 'loženja' je da već nekoliko meseci obilazim, gledam, pregovaram, u nameri da kupim jedno seosko domaćinstvo. Minimum minimuma je da domaćinstvo ima dobar prilaz, struju, vodu, telefon, bar dva hektara okućnice (livada, šuma, obradiva zemlja) i da ima pomoćne objekte i kuću u kojoj odmah može da se stanuje a da se kasnije po potrebi adaptira.

Veliki pozdrav svima i svako dobro vam želim :osmeh:

Aleksandar
http://acika.com

Dobro došao Aleksandre, trenutno dosta ljudi razmišlja o sličnim stvarima kao ti. A na forumu ima sasvim dovoljno ideja oko svega što si naveo da te interesuje.

NaraFski
0206_fuckoff.gif

Dobro nam dosao. Evo nekoliko tema u kojima mozes naci korisne informacije za domacinstva koja te interesuju:

Prvu iskru je bacila moja žena kad je jednom prilikom iznervirana zbog pitajbogačega rekla: "Uff, kako bi otišla u neko selo da živim da ne gledam više sve ovo". Komentar se odnosio na našeg sina i snaju koji žive sa nama u istoj kući ali imaju svoj poseban ulaz.

A ja kakav sam, malo mi treba da me neko zapali kad je u pitanju dobra ideja ... i od onda slabo spavam. Po celu noć smišljam, sabiram, oduzimam, u mislima materijalizujem kuću, okućnicu, pomoćne zgrade. I onda, čim ustanem, sedam za komp i noćna razmišljanja pretvaram u projekte u ACAD-u i 3DMax-u.

Kad sam počeo da prelistavam oglase na netu, nisam imao definisan stav o tome šta ustvari hoću. Bilo je u ponudi (i sada je) mnogo lepih kuća, nameštenih sa svim potrebnim sadržajima, sa placevima do 20 ari maksimum. Kako je vreme odmicalo, shvatao sam da ustvari želim što više zemlje, šuma, livada, sa kakvom takvom kućom koju je moguće adaptirati. Jer, kad je velika okućnica, kuća se može srediti i da u finalu sve izgleda jako dobro. Ali, ako se uzme dobra kuća sa malo zemlje, praktično sam osuđen da možda nikad neću biti u prilici da dokupim zemlju koja se graniči baš sa mojom okućnicom. A kasnije dokupljivanje zemlje koja je dalje od okućnice mi baš i nije zdrava ideja.

I tako ... čekam da se pojavi ponuda koja će odmah da me 'mazne' i da me opredeli, jer nije svejedno u kakvom okruženju ću živeti i dočekati starost. Naravno, moj izbor treba da se dopadne i onima koji će to jednog dana naslediti, mada mi to nije toliko bitno. Ni moj pokojni otac me nije pitao ni kada je kupovao salaš i zemlju u Banatu, ni kada je taj isti salaš prodavao. To valjda tako treba, ne znam, ali ja do dan danas taj salaš nisam preboleo. A zemlja, eno je stoji, dajem je u arendu a sva je prilika da ću je prodati.

PS.
Po dužini postova se vidi da sam visio na mnogim forumima i portalima. S tim u vezi, svim mladim forumašima savetujem da u dužim postovima što češće udaraju 'po Enteru' ne bi li razredili tekst da se lakše čita, jer inače malo ko čita duže postove. Nemaju ljudi ni živaca ni vremena za takve akcije.

Nazad
Vrh