Pozdrav svim forumasima
Poreklom sam sa Kosova tacnije Mitrovica mlad ( samo 46 god.). Rodjen i odrasto u gradu (gradsko dete) radim u jednoj privatnoj firmi od jutra do mraka.
Razlog da sam ovde je sledeci:
Od prijatelja mogu da dobijem 60ha obradive zemlje besplatno na koriscenje jer se on zivi i radi u inostranstvu. Imanje se nalazi na nekih 800m-850m nadmorske visine brdovito. Posto imam nesto ustedjevine mislim da pocnem da se bavim ovcarstvom.
Osnovne informacije skupljam na internetu madjutim iskustvo vec iskusnih ljudi je najbolje jer teorija je jedno a praksa je nesto drugo.
Moje je pitanje:
sta je sve potrebno da bi se sa tim poslom krenulo ( osim ovaca/ jaganjca )
koliko je isplativo ovcarstvo
koliko je otprilike ulaganje da bi bilo isplativo
Najradije sve moguce korisne informacije oko ovcarstva
Poreklom sam sa Kosova tacnije Mitrovica mlad ( samo 46 god.). Rodjen i odrasto u gradu (gradsko dete) radim u jednoj privatnoj firmi od jutra do mraka.
Razlog da sam ovde je sledeci:
Od prijatelja mogu da dobijem 60ha obradive zemlje besplatno na koriscenje jer se on zivi i radi u inostranstvu. Imanje se nalazi na nekih 800m-850m nadmorske visine brdovito. Posto imam nesto ustedjevine mislim da pocnem da se bavim ovcarstvom.
Osnovne informacije skupljam na internetu madjutim iskustvo vec iskusnih ljudi je najbolje jer teorija je jedno a praksa je nesto drugo.
Moje je pitanje:
sta je sve potrebno da bi se sa tim poslom krenulo ( osim ovaca/ jaganjca )
koliko je isplativo ovcarstvo
koliko je otprilike ulaganje da bi bilo isplativo
Najradije sve moguce korisne informacije oko ovcarstva