Pošteno preživljavanje u Srbistanu

radashin

Član
Učlanjen(a)
1 Dec 2012
Poruka
3.475
Pozdrav poljoprivrednici mladi. Bavim se voćarstvom u okolini Beograda i pokušavam da preživim ovo loodo vreme na pošten i težak način... Utopija, a? Šta vi kažete?:kisa:

"Ne stidim se svojega siromaštva....
Do njega sam došao, poštenim radom.." Patrijarh Pavle

Pitanje je bilo upućeno mladim poljoprivrednicima, ali ,eto i ja odgovorih rečima Patrijarha Pavla, iako ne spadam u mlade poljoprivrednike..
Može se na pošten i težak način preživeti i ovo "loodo" vreme i svako drugo. Ne može se baš obogatiti, ili lagodno živeti, ali se može preživeti..Lagodno ne žive ni oni koji su mnogo bogati....

pozdrav radashin . i ja se malo bavim poljoprivredom posto malo zemlje imam. dovijam se kako znam i umem i snalazim da se prezivi kao i mnogi drugi. ovih dana friziram plastenike usluzno i netreba ti veci robijaski posao i po voj vrucini. ali kad se mora mora.

Dobro nam dosao radashin. Nasa zemlja se zove Srbija pa kakva je takva je, nasa je. Nikome ne padaju peceni pilici sa neba posebno ne poljoprivrednicima ali sta da se radi, mora se ziveti. Neko to lakse podnosi neko teze, ali idu dani. Nego ti lepo na ovome forumu pronadji lepo drustvo pa napred u nove radne pobede.:ppozdrav:

U ovoj temi bi imalo da se kaze i te kako mnogo toga i ja nisam pristalica reci tako je kako je.Lose je i donekle smo i sami krivi za to.A posteno ziveti i uspeti u ovoj zemlji i ovom biznisu je nemoguce.Radim kao konj,onaj predratni,da bih zaradio za sebe i porodicu a ova drzava uvozi svinje,govedinu i mleko iz inostranstva,stvara afere,unistava nasa preduzeca i daje zemlju u zakup arapima nama pred oci ko da oni znaju nesto bolje od nas.Dakle posten treba biti ali ces siromah ostati.

Ovo je tema za predstavljanje novajlija a ne za raspredanje o losem radu drzavnog rukovodstva i ne znam cemu sve. Ima jos tema na forumu gde se mozete dotaci teskoga zivota poljoprivrednika ali ne ovde.

Dobro je bre ljudi, mala šala... Ja da nisam želeo ovde, u našoj Srbiji da živim, otišao bih negde... Pozdrav svim poštenim i vrednim ljudima!

Nazad
Vrh