Plot - ograda od pruća ili šiblja

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
9.502
Jedan član koji još ne može otvarati teme, je primetio da se o ovome nije pisalo posebno na poljinfo forumu. Pa je zamolio mene da pokrenem temu, a pokazalo se kao zanimljivo. Dok sam malo gledao po internetu, vidim da je trenotno popularan etno, pa tako i plotovi. Ove ograde od pruća se sad prave i ukrašavaju sa puzavicama ili kao što se vidi sa slike sa sa ukrasnim tikvama. Sasvim je sigurno da uz malo mašte mogu da lepo izgledaju, a uz to su i jeftine.

izvor za neke od slika je cvijet.info

6c2fc638-Plot%20s%20tikvicama.JPG

0486f1a3-Plot1.JPG

1769d1287692258-eko-farma-ograda.jpg

Svaka čast na temi.
E to je ono sasvim prirodno, funkcionalno i što je najvažnije naše.
Nije mi jasno zašto bježimo od takvih stvari, a uzimamo neke glupe zapadnjačke fazone i ideje.

Pozdrav svima!
Prvo - želim se zahvaliti administratorima i da pohvalim njihovu ažurnost i dobru volju!

Dakle ovako: imam parče zemlje na kome bih da podignem šljivik i želim da ga ogradim sa starinskim plotom. E sad, nemam nikakva iskustva sa izgradnjom ove ograde. Pretraživao sam internet ali ništa. Nemam koga od starijih da pitam, nema ni plotova više pa da na konkretnom primeru vidim kako je rađen. Zato sam potražio pomoć na forumu. Svaki savet ili iskustvo je dobrodošllo i puno zahvaljujem!

ps. Fotografije gore su više baštenske ograde, ja bih radio baš klasični plot sa jakim koljem i češćim proredom, s pletivom samo u gornjem delu, ne ovako celom površinom.. Tema je interesantna jer se može proširiti i na pletenje kotarica i sl. starih predmeta, tako da ako neko nešto zna - napred! :)

Sve to lepo izgleda dok je novo i dok materijal (drvo) od kog je napravljena ograda liči na nešto. Posle par godina veći je problem ukloniti polu-trulo smeće od zadovoljstva koje Vam je priuštilo. Probao sam jednom, nikad više..

Nazad
Vrh