Pivac

pivac

Član
Učlanjen(a)
9 Jan 2012
Poruka
28
Pozdrav svim prijateljima ovcarima!Ja sam Zdravko Balandzic iz Niksica po struci sam ing.energetike.Volim zivotinje a narocito ovce i vec duze vremena citam sve o cemu ste pisali i pricali na forumima!Pokusacu da krenem sa jednom farmom ovaca a dokle cu da stignem vidjecu!Racunam da cu uz vase savjete moci da dosta uradim jer vas nacin rada se mnogo razlikuje od nacina rada ovcara iz mog okruzenja!Za pocetak sam kupio 10 ovaca pase pramenka koje treba da se jagnje krajem jula.Uspio sam da dobavim avasi ovna sa AMF-a na sta sam vrlo ponosan!Do jeseni moram uzeti jos bar deset ovaca pa u posao!

Hvala i pitacu sigurno:osmeh:

---------- Poruka napisana 09-06-12 u 21:03 ---------- Prethodna poruka je 08-06-12 at 05:18 ----------

Treba mi Vasa pomoc imam imanje i kucu objekte za ovce,dvije stale starinske,namijenjene za tradicionalno ovcarstvo ali bi se mogle prilagoditi uz sitna ulaganja za normalno funkcionisanje u njima!Moji srticevi i otac su nekada u tim objektima drzali ovce i postizali solidne rezultate!Drzali su Pivsku pramenku koja je po svojijm pruizvodnim karakteristikama broj jedan u Crnoj Gori.Jos uvijekm postoji reproduktivni centar ove rase u blizini mog imanja na nekih 15km a ta rasa je adaptirana na teske klimatske uslove teske zime i hladnocu!Moje imanje je na nekih 1500-1550mnv pa me zanima da li bih smio da se upusti u jedan ozbiljan proekat sa avasi melezima jer me zanima proizvodnja mlijeka i sira!?

Dobro došao đetiću :ppozdrav: na forumu u delu ovčarstvo,naćićeš sve što te zanima :osmeh: ako si iz Nikšića,zar nisi na ZETI :cvetic:

Nazad
Vrh